Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Mbappe protestoları "kendini yok etme süreci" olarak niteledi

Mbappe protestoları "kendini yok etme süreci" olarak niteledi

Kylian Mbappe, şiddete son verme çağrısında bulundu.

MUHABİR: Berrin Ozan Yeşiltepe

DHA- Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Marsilya, Lyon ve Paris merkezli protestolarda yüzlerce kişinin gözaltına alındığını duyururken Fransa Milli Takımı Kaptanı Kylian Mbappe, şiddete son verme çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı Darmanin, kamu düzenini sağlamak için polis şefleriyle birlikte kriz merkezinden sahadaki polislerin koordinasyonunu yaptıklarını vurgulayıp ülke genelinde yüzlerce kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Polis, 17 yaşındaki Nahel'in öldürüldüğü Nanterre kentinde dün gece Molotof kokteyli ve benzin bidonu taşıyan 9 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Sosyal medyaya görüntülü yansıyan şiddet olaylarında özel ve kamu araçlarının yandığı, mağazaların camlarının kırıldığı ve yağmalandığı, bazı mağazaların ve kamu binalarının ateşe verildiği görüldü.

'KENDİNİ YOK ETME SÜRECİ'

Marsilya, Lyon ve Paris merkezli protestolarda tansiyonun düşmemesi sebebiyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aileleri sorumlu olmaya çağırdı. Fransa Milli Takımı Kaptanı Kylian Mbappe ise dün protestoculara çağrı yapıp bir çok kişinin çalışan sınıfın yaşadığı mahalleden geldiğini ve şiddetli protestolara zarar gören mülklerin bu sınıfa ait olduğunu belirtti. Kaptan Mbappe, şiddetin hiçbir şeyi çözmeyeceğini vurgulayıp protestoları "kendini yok etme süreci" olarak nitelendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *