Yeni Birlik Gazetesi Gündem MEB'den dolandırıcılık uyarısı: para talebi kesinlikle yok

MEB'den dolandırıcılık uyarısı: para talebi kesinlikle yok

Milli Eğitim Bakanlığı, firmalardan sosyal yardım veya bağış talep edilmediğini vurgulayarak dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili açıklama yaparak, özellikle firma ve şahısların bakanlığın ismini kullanarak para talep ettiğine dair şikayetler aldığını duyurdu. Bu bağlamda, Bakanlık, sosyal yardım, bağış ve sponsorluk gibi adlar altında kesinlikle bir para talep edilmediğini vurguladı.

Dolandırıcılık yöntemi ve uyarılar:

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların Bakanlık birimleri ve amirlerinin isimlerini kullanarak iş yapan firmalardan para talep etmeye çalıştıkları aktarıldı. Aramalarla veya başka yollarla iletişime geçtikleri belirtilen dolandırıcıların, firmalardan çeşitli bahanelerle para talep ettikleri ifade edildi.

Açıklamanın detayları:

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Bilinmelidir ki Bakanlığımızın bu tür gayrimeşru yol ve yöntemlerle sosyal yardım, bağış, sponsorluk veya benzeri herhangi bir ad altında firmalardan para talep etmesi kesinlikle söz konusu değildir” denildi.

Vatandaşların ve firmaların bu tür asılsız taleplere itibar etmemesi, herhangi bir ödeme yapmamaları ve kişisel bilgilerinin paylaşılmaması gerektiği önemle vurgulandı. Ayrıca, dolandırıcılık girişimleriyle ilgili olarak hukuki süreçlerin başlatıldığı ve suistimallerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu bilgisi de paylaşıldı.

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI