Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy hakkında yürütülen adli süreçte dikkat çeken yeni bilgiler ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na etkin pişmanlık kapsamında ek ifade veren Ersoy’un beyanlarında yer alan detaylar soruşturma dosyasına eklendi.
Edinilen bilgilere göre, savcılığa yaklaşık üç saat süren ikinci bir ifade veren Mehmet Akif Ersoy, uyuşturucu maddeyi temin etmediğini, bulunduğu bazı ortamlarda hazır halde yer aldığını ileri sürdü. Ancak soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, Ersoy’un geçmiş kullanımına ilişkin yeni bir detay belirlendi.
“Tövbe Etmek İçin Umre’ye Gittim” İfadesi Dosyada
Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre Mehmet Akif Ersoy’un, 2019 yılından itibaren yasaklı madde kullandığı, son kullanımının ise gözaltına alınmasından yaklaşık üç ay önce gerçekleştiği tespit edildi. Ersoy’un bu sürecin ardından pişmanlık duyduğunu belirterek Umre ziyareti gerçekleştirdiği bilgisi de dosyada yer aldı.
Savcılık İfadeleri Mercek Altına Aldı
İkinci kez ifade veren Ersoy’un savcılığa sunduğu bilgilerin doğruluğu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü şekilde araştırılıyor. Soruşturmanın bu kapsamda derinleştirildiği ve ifade detaylarının farklı kaynaklardan teyit edilmeye çalışıldığı öğrenildi.
“Toplumdan ve Yaratıcımdan Özür Diliyorum”
Mehmet Akif Ersoy, daha önce verdiği ifadede pişmanlığını dile getirerek, insan olarak büyük bir hata yaptığını, toplumdan ve yaratıcısından özür dilediğini söylemişti. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan testlerde uyuşturucu kullanımının tespit edilmesi üzerine Ersoy tutuklanmıştı.
Soruşturma Süreci Devam Ediyor
Hatırlanacağı üzere Ersoy, 9 Aralık’ta jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, “uyuşturucu satın almak, bulundurmak, kullanmak ve kullanılmasına yer sağlamak” suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Etkin pişmanlık kapsamında verdiği son ifadenin ardından yeniden cezaevine gönderilen Ersoy hakkındaki adli sürecin devam ettiği bildirildi.