Emekli müezzin Mehmet Kuzgun, 15 Temmuz gecesi yaşadığı saldırıyı anlatarak o anların korkutucu detaylarını aktardı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Kutlu Yalvaç Camii'nde sela okuyan Kuzgun, o gece üç kişi tarafından darp edildi.
Kuzgun, sela okurken camiye gelen kişilerin darbe olayından dolayı sığınmak için geldiklerini düşündüğünü belirtti. "Cenab-ı Allah Türkiyemize bir daha böyle bir darbe göstermesin" diyen Kuzgun, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı: "Camiye 3 kişi geldi. Biz onlara darbe dolayısıyla camiye sığınmak için geldiklerini düşündük. Ancak bana ‘Neden sala okuyorsunuz’ dediler. 2'si kadın, biri erkek üç kişiydiler. Osmanlı döneminden beri salaların okunarak halkı sokağa davet ettiğimizin altını çizdim."
Kuzgun, saldırı anını anlatırken, "Erkek olan bana ‘Sen bu salayı okuyamazsın, bu darbe bugün gerçekleşecek’ dedi. Ardından karın boşluğuma vurdu. Kadın olan da kaldırım taşıyla bana saldırdı. Camiye saldırdılar, camlarını kırdılar" ifadesinde bulundu. Kuzgun, saldırganların kısa bir süre hapis yattıktan sonra dışarı çıkmalarının ardından hiçbir ceza almadan gezmeye devam ettiklerini de vurguladı.
Ayrıca, 1980 ihtilalinin geçmişine de değinen Kuzgun, o dönemde bir polis memurundan tokat yediğini anlatarak, "Kur’an-ı Kerim’leri sakladığımız sırada, Polisten Atatürk’ün doğum yılı sorulmuştu. Ben çocuk olduğum için hatırlayamadım, o da bana tokat attı" dedi.

15 Temmuz’da sela okurken taşlı saldırıya uğramıştı...Manisalı 15 Temmuz gazisi o gece yaşananları anlattı