Gaziantep’teki resmi törenlerde anaokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımının sahneye çıkması, CHP il yönetimi tarafından boykot edildi. CHP İl Başkanı Vakkas Acar ve beraberindeki heyet, küçük çocukların gösterisi başladığı anda arkalarını dönerek protesto gerçekleştirdi. Acar, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın Çocuk Bayramı'nda saray kültürüne özendirilmesini protesto ediyoruz. Bu özentiye karşı olduğumuz için izlemedik," ifadelerini kullandı.
Tepkiler Gecikmedi: "Çocuklara Sırt Dönülür Mü?"
Küçük öğrencilerin aylar süren hazırlıklarına karşı sergilenen bu tavır, hem alandaki vatandaşlar hem de sosyal medya kullanıcıları tarafından sertçe eleştirildi. Siyasi tartışmaların anaokulu seviyesindeki çocukların etkinliğine yansıtılması, "çocukların motivasyonunu kırmak" olarak yorumlandı.
"Mehtere Hayır, Sirtakiye Evet" Tartışması
CHP'nin mehteran gösterisini "saray kültürü" diyerek reddetmesi, partili belediyelerin geçmiş etkinliklerini yeniden spot ışıklarının altına itti. Özellikle geçtiğimiz yıl Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen gastronomi festivalindeki sirtaki şovu bu tartışmanın fitilini ateşledi. Yunan dansı olan sirtaki yapan ekiplerin kıyafetleri ve şovları, o dönemde olduğu gibi şimdi de sosyal medyada mehter protestosuyla kıyaslanarak eleştiri oklarının hedefi oldu.
Kıyafetler Günlerce Konuşulmuştu
Hatırlanacağı üzere, Fethiye’deki etkinlikte dansçıların fötr şapkaları ve birbirine benzeyen makyaj stilleri "batı özentisi" olduğu iddiasıyla gündemden düşmemişti. Vatandaşlar şimdi şu soruyu soruyor: "Mehteran 'saray kültürü' ise sirtaki hangi kültürün temsilcisi?"