İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Meral Akşener'in yüzü neden asıktı?

Meral Akşener'in yüzü neden asıktı?

Halk TV Yazarı İsmail Saymaz, dün Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklandığı sırada yüzü asık olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hakkında yazdı.

Altılı Masa'dan ayrıldıktan sonra dün geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, cumhurbaşkanı adayı açıklandığı esnadaki yüz ifadesi herkesin dikkatini çekmişti. Halk TV Yazarı İsmail Saymaz, Akşener'in bu durumunu özetleyen bir yazı kaleme aldı.


Saymaz yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, dün partisinin genel merkez binası önünde Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını açıklarken, bütün gözler Meral Akşener’deydi.

Akşener’in suratı asıktı.

Yüzünden düşen bin parçaydı.

Somurtuyordu.

Zaten açıklamadan sonra başkanlar yemeğe geçerken, Akşener katılmayıp ayrıldı. İyi Partililere sorsanız yorgun ve uykusuzdu, bu yüzden gitmişti.

Halbuki Altılı Masa’nın dünkü barışma toplantısında gerginlik çıktı ve beklenmedik şekilde sesler yükseldi. Az kalsın masa yine dağılacaktı. Ve üstelik 36 saatlik olağanüstü bir çaba tuzla buz olabilirdi.

Özel ve Türkkan devreye girdi

Akşener, 2 Mart günü “Ortak cumhurbaşkanı adayımızda ortak anlayışa ulaşmış bulunuyoruz” cümlesinin yazılı olduğu bildiriyi imzaladıktan bir gün sonra Altılı Masa’yı silkeleyerek, koltuğundan kalkmıştı.

CHP sarsıntının geçmesini bekledi.

İlk temas 4 Mart’ta kuruldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çözüm yolu aradı."