Mezitli Belediyesi ile Akdeniz Doğa ve Su Sporları Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi, dezavantajlı bireyleri ücretsiz olarak su sporlarıyla buluşturmayı hedefliyor. Bu proje ile katılımcıların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Proje kapsamında düzenlenecek etkinliklerin güvenli ve destekleyici bir ortamda gerçekleştirileceği belirtilerek, vatandaşların su ile bağ kurmaları, özgüvenlerini artırmaları ve sosyal yaşama daha aktif katılım göstermeleri sağlanacak.
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, dezavantajlı vatandaşların spor ve özellikle su sporlarıyla tanışmalarının önemli bir sosyal kazanım sunacağını belirtti. Tuncer, engellerin kaldırılması ve erişilebilir bir yaşam için projeler geliştirmeye devam ettiklerini kaydetti.
Akdeniz Doğa ve Su Sporları Kulübü Yetkilisi Fuat Aracı ise su sporlarının birleştirici ve iyileştirici etkisine inandıklarını ve Mezitli Belediyesi ile yaptıkları iş birliği sayesinde daha fazla vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Aracı, katılımcıların yeni deneyimler kazanmalarını ve özgüvenlerini geliştirmelerini destekleyecek güvenli ve keyifli bir program hazırladıklarını duyurdu.
Mezitli Belediyesi ve Akdeniz Doğa ve Su Sporları Kulübü tarafından ortak yürütülen projenin, dezavantajlı bireylerin sporla buluşmasına olanak sağlamasının yanı sıra toplumsal farkındalığın artmasına da katkı sunacağı bildirildi. Projenin ilerleyen süreçlerde daha geniş kitlelere ulaşması ve farklı yaş gruplarını kapsayacak şekilde geliştirilmesi planlanıyor.

MEZİTLİ BELEDİYESİ İLE AKDENİZ DOĞA VE SU SPORLARI KULÜBÜ İŞ BİRLİĞİNDE HAYATA GEÇİRİLEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDA DEZAVANTAJLI VATANDAŞLAR ÜCRETSİZ OLARAK SU SPORLARIYLA BULUŞTURULACAK.
