Yeni Birlik Gazetesi Gündem Mersin'de hareket yaşını öğrenme kampanyası devam ediyor

Mersin'de hareket yaşını öğrenme kampanyası devam ediyor

Mersin'de 'Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa' kampanyası, 58 bin kişinin hareket kapasitesini değerlendiriyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyası, Mersin'de 13 ilçede kurulan stantlarla devam ediyor. Bugüne kadar 58 bin kişiye ulaşan kampanya, vatandaşların hareket kapasitesini ölçmeyi ve sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçlıyor.

10 Haziran'da 81 ilde eş zamanlı başlatılan bu kampanya, Mersin'de de yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Bu kapsamda, vatandaşların fiziksel aktivite düzeyini artırmak, hareket kapasitesini değerlendirmek ve düzenli egzersiz alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için kentin çeşitli bölgelerinde stantlar kurulmuştur.

Parklar, meydanlar, alışveriş merkezleri ve kamu kurumları gibi toplu yaşam alanlarında gerçekleştirilen standlarda, vatandaşlara tek ayak denge testi, el kavrama kuvveti ölçümü ve 30 saniye otur-kalk testi uygulanmaktadır. Bu testlerin sonuçlarına göre fiziksel aktivite desteği gerektiren bireyler, Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirilerek ücretsiz danışmanlık ve egzersiz hizmetlerinden yararlandırılmaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Emel Duran Öksüzoğlu, kampanyanın hedefini açıklayarak, "Amacımız, vatandaşlarımızda fiziksel aktivite farkındalığını artırmak ve düzenli egzersiz alışkanlığını teşvik etmektir," dedi.

Öksüzoğlu, uyguladıkları testler hakkında bilgi vererek, "Kurduğumuz stantlarda vatandaşlarımıza tek ayak denge testi, el kavrama kuvveti ölçümü ve 30 saniye otur-kalk testleri uyguluyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlara göre ihtiyaç duyan bireyleri Sağlıklı Hayat Merkezlerimize yönlendiriyoruz," şeklinde konuştu.

Kampanya çerçevesinde Mersin genelinde toplam 58 bin vatandaşla temas sağlandığını duyuran Öksüzoğlu, "Hedefimiz, kampanya sonunda daha fazla kişiye ulaşarak sağlıklı ve hareketli yaşam konusunda farkındalığı artırmaktır. Tüm vatandaşlarımızı, daha hareketli ve sağlıklı bir yaşam için Sağlıklı Hayat Merkezlerimize bekliyoruz," ifadelerini ekledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘HAREKET YAŞINI ÖĞREN, SAĞLIKLI YAŞA’ KAMPANYASI KAPSAMINDA...

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘HAREKET YAŞINI ÖĞREN, SAĞLIKLI YAŞA’ KAMPANYASI KAPSAMINDA MERSİN’DE 13 İLÇEDE KURULAN STANTLARDA VATANDAŞLARIN HAREKET KAPASİTESİ ÖLÇÜLÜRKEN, BUGÜNE KADAR 58 BİN KİŞİYE ULAŞILDI.

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘HAREKET YAŞINI ÖĞREN, SAĞLIKLI YAŞA’ KAMPANYASI KAPSAMINDA...