İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Meteoroloji Duyurdu: Bahar Nihayet Geliyor

Meteoroloji Duyurdu: Bahar Nihayet Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta başından itibaren belirgin şekilde artış gösterecek. Özellikle Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 4 ila 8 derece arasında yükselmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları yer yer 27 dereceye kadar çıkacak.

MUHABİR: Lerzan Özder

Prof. Dr. Orhan Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’da 26 dereceyi geçme ihtimali de var. Önümüzdeki hafta hani bu kadar soğuk bir ilkbahardan sonra bir yaz havası göreceğiz gibi geliyor,” ifadelerini kullanarak yazın habercisi sıcaklıkların etkisini hissettireceğine dikkat çekti.

Tarım ve Turizm İçin Olumlu Etki

Hükümete yakın kaynaklar, beklenen sıcaklık artışının özellikle tarımsal üretim ve iç turizm açısından olumlu etkiler doğuracağını vurguluyor. İlkbaharın serin geçmesinin ardından gelen bu sıcak hava dalgası, çiftçilerin ürün verimliliğini artırabilirken, hafta sonu planlarını doğa ile iç içe geçirmek isteyen vatandaşlara da güzel bir fırsat sunacak.

Bakanlıklar Uyardı: Sıcaklık Artışına Dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, aniden yükselen sıcaklıklarla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle yaşlılar, kronik rahatsızlığı olanlar ve açık alanda çalışanlar için gölgede kalınması ve sıvı tüketiminin artırılması gerektiği hatırlatıldı.

Türkiye, güçlü altyapısı ve etkin meteorolojik takip sistemleriyle bu tür hava değişimlerine karşı hazırlıklı. Devletin iklim verileri doğrultusunda yaptığı planlamalar, vatandaşların huzuru ve sağlığı için titizlikle sürdürülüyor.