İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem MHP lideri Devlet Bahçeli, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na destek çıktı: 'İstifasını istemek hangi akla hizmettir'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na destek çıktı: 'İstifasını istemek hangi akla hizmettir'

MHP lideri Devlet Bahçeli, yenidoğan çetesi skandalı nedeniyle Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifasını isteyenleri haksız buldu. Bahçeli, "Sağlık bakanımızın istifasını istemek hangi akla hizmettir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada yenidoğan çetesi skandalı nedeniyle eleştirilen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na destek çıktı.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç sağlayan yenidoğan çetesi skandalı gündemdeki yerini koruyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise Türkiye tarihinde en büyük sağlık skandalı olarak değerlendiren büyük olayda 'görevini yapamadığı' gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde yer alıyor.

Ancak Devlet Bahçeli TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Sağlık Bakanına sahip çıktı ve istifasını isteyenlere tepki gösterdi. Kemal Memişoğlu'nun İstanbul il müdürlüğü görevinden itibaren dürüst olduğunu dile getiren Bahçeli konuyla ilgili şunları söyledi:

"BİR İNSAN DAHA FAZLA NASIL ALÇALABİLİR"

Yenidoğan bebekleri 8 bin lira SGK'dan para alabilmek için yoğun bakımda tutup ölümlerine neden olan, insanın aklına getiremeyeceği, kalbinin kaldıramayacağı yöntemleri kullanarak cinayet işleyen yaratıklar insanlığın yüz karasıdır. Bu çete denilerek dünyaya gelen her bebeğe haksızlık yapılıyor. Bunlar tıbbi artık ve kana susamış çete güruhudur. Bir insan daha fazla nasıl alçalabilir. Para için bebekleri ölüme mahkum eden, bunu güle oynaya yapan namussuzlara verilecek olan hangi ceza yürekleri soğutabilir, hangi ceza adaletin tecellisini sağlayabilir. Bu olaylar geçiştirilecek bir konu değildir.

"NEYİN HAZIRLIĞI KİMLERİN TALİMAT YA DA TEMBİHİDİR"

Kahredici olayları zincirleme halinde ifşa edilmesi ve bunların provokasyon iklimini canlı tutması son derece kuşku vericidir. Bu olay aylar öncesinde tespit edilmiş ve bugünkü gibi konuşulmamış ve gündeme gelmemiştir. 47 kişi gözaltına alınmış ve 22 kişi tutuklanmıştır. 10 özel hastane ruhsatı iptal edilip kapatılmıştır. Görevi kötüye kullanmak söz konusu değildir. Adli süreç zamanında işletilmiştir. Sağlık bakanımızın istifasını istemek hangi akla hizmettir. Neyin hazırlığı kimlerin talimat ya da tembihidir bu. Bakanımızın istifasını isteyenlerin insan hayatına sahip çıkmak gibi dertleri yoktur. İşleri güçleri nifaktır. Bakanımızı İstanbul il müdürlüğü görevinden itibaren dürüst, tavizsiz tavrından dolayı tebrik ediyorum. Bebek katillerinin en ağır cezalandırılmasını bekliyorum. Görevini sabırla koruyan savcımız Yavuz Engini kutluyor tertemiz alnından öpüyor, Allah sayılarını artırsın diyorum. Kurt inine giren çakalın akıbeti parçalanmaktır. Son söz her zaman bozkurtun olacaktır.