İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Milletvekili duyurdu: Halil Konakçı'ya soruşturma açıldı

Milletvekili duyurdu: Halil Konakçı'ya soruşturma açıldı

Bağımsız Milletvekili Ümik Dikbayır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Vaiz Halil Konakçı hakkındaki soruşturma açıklamasını sosyal medya hesabından duyurdu. Dikbayır, başlatılan idari soruşturmanın detaylarını paylaşarak konunun takipçisi olacağını belirtti.

Bağımsız Milletvekili Ümik Dikbayır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Vaiz Halil Konakçı hakkında soruşturma başlattığını kamuoyuna duyurdu. Dikbayır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçen hafta söz konusu şahıs için yazılı şikayette bulunduğunu ve idari soruşturma sürecinin başladığını belirtti.

Vaiz Halil Konakçı İçin Yazılı Şikayette Bulunmuştu

Ümik Dikbayır, geçen hafta Vaiz Halil Konakçı için Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazılı şikayette bulunduğunu ifade etti. Bu şikayetin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili olarak idari bir soruşturma başlattı.

Dikbayır, Diyanet İşleri Başkanlığı Yetkilileriyle Görüştü

Ümik Dikbayır, idari soruşturma kapsamında bilgi vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Baş Müfettişi İbrahim Öztürk ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Akdağ'ın ziyaretine ev sahipliği yaptı. Ziyaret sırasında şikayete konu olan belgeleri yetkililere teslim eden Dikbayır, konuyla ilgili detaylı bilgilendirme de yaptı.

Ümik Dikbayır, Konunun Takipçisi Olacağını Belirtti

Bağımsız Milletvekili Ümik Dikbayır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Vaiz Halil Konakçı hakkındaki soruşturmanın takipçisi olacağını vurguladı. Dikbayır, yetkililere çalışmalarında kolaylıklar dileyerek konunun hassasiyetle takip edileceğini belirtti.