Yeni Birlik Gazetesi Gündem Milli Savunma Bakanı Güler, İran sınırında incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Güler, İran sınırında incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Komuta Kademesi, İran sınırında konuşlu askeri birliklerde denetim ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gitti.

MUHABİR: Eylül Baysal

TSK’nın İran Hudut Hattında Yoğun Mesaisi

Bakan Güler’e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve diğer üst düzey komutanlar eşlik etti. Heyet, sınır hattında görev yapan birliklerin durumunu yerinde görerek brifing aldı.

Bölgesel Gerilim Artıyor

İran ve İsrail arasındaki gerilim son haftalarda tırmanırken, bölgedeki askeri hareketlilik Türkiye tarafından da yakından takip ediliyor. Bakan Güler’in ziyareti, Türkiye’nin sınır güvenliğine verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Güvenlik Tedbirleri Yerinde Denetlendi

Ziyaret kapsamında, sınır birliklerinin aldığı tedbirler ve teknik altyapılar yerinde incelendi. Özellikle kaçakçılık, düzensiz göç ve olası sınır ihlallerine karşı yürütülen faaliyetlerle ilgili detaylı değerlendirmeler yapıldı.