Yeni Birlik Gazetesi Gündem MSÜ tercihleri için süre daralıyor! Binlerce aday için kritik gece

MSÜ tercihleri için süre daralıyor! Binlerce aday için kritik gece

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) hayali kuran binlerce aday için kritik eşik geldi çattı. 25 Mart'ta başlayan 2026-MSÜ tercih süreci yarın sona eriyor. Tercih yapmayan adayların sınav puanı ne kadar yüksek olursa olsun mülakat aşamasına geçemeyeceği süreçte, adayların sistemsel yoğunluk yaşanmadan işlemlerini tamamlaması hayati önem taşıyor.

Geleceğin subay ve astsubay adayları için 2026 yılı yerleştirme maratonunda en önemli duraklardan biri kapanıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tercih ekranının yarın kapanacağını hatırlatarak adayları son kez uyardı.

Tercih Yapmayan Adaylar Elenecek

Birçok adayın düştüğü en büyük yanılgı, sadece sınava girmiş olmanın yeterli olduğu düşüncesidir. Ancak kural çok net: Tercih yapmayan adaylar, puanları barajın çok üstünde olsa dahi ikinci seçim aşamalarına (mülakat, fiziki yeterlilik testi, sağlık muayenesi) çağrılmayacak. Bu nedenle tercih listesinin sisteme girilmesi ve onaylanması zorunluluk arz ediyor.

İkinci Aşamaya Geçiş Nasıl Olacak?

Tercihlerin tamamlanmasının ardından MSB, adayların tercih öncelikleri ve sınav puanlarını baz alarak bir değerlendirme yapacak. Belirlenen kontenjanlara göre adaylar;

Fiziki Yeterlilik Testi (FYT)

Mülakatlar

Sağlık Muayenesi gibi aşamalardan oluşan ikinci seçim sürecine davet edilecek.

Uzmanlardan "Sistem Yoğunluğu" Uyarısı

Tercihlerin son gününde (yarın) binlerce adayın aynı anda sisteme yüklenmesi teknik aksaklıklara neden olabilir. Uzmanlar, tercihlerin son dakikaya bırakılmaması, internet bağlantısının stabil olduğu bir cihazdan işlemin yapılması ve mutlaka "tercih alındı" çıktısının kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Değerlendirme ve Sonuçlar

Tercih süreci kapandıktan sonra yerleştirme puanları üzerinden yapılacak sıralama sonucunda adayların çağrılma durumları ilan edilecek. Tüm duyurular Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden adaylara ulaştırılacak.