İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Muhammed Yakut ile birlikte yargılanıyordu: Can Tanrıyar hakkında tahliye kararı

Muhammed Yakut ile birlikte yargılanıyordu: Can Tanrıyar hakkında tahliye kararı

Can Tanrıyar'ın ilk duruşmada tahliyesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verildi.

KAYNAK: DHA

Uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut ile birlikte "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağmaya teşebbüs" suçundan tutuklu olarak yargılanan Can Tanrıyar'ın ilk duruşmada tahliyesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Can Tanrıyar, tutuksuz yargılanan eşi Tamar Tanrıyar ile taraf avukatları katıldı. Yakalamalı sanık Muhammed Yakut ise duruşmaya katılmadı.

Can Tanrıyar, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek şikayetçi Metin Güneş ile aralarındaki ilişkinin yaptırılmak istenen birtakım şantaj amaçlı haberler nedeniyle bozulduğunu öne sürerek "Maslak'ta şirketimiz basıldı. Ben ve eşim darbedildik" dedi. Tanrıyar, Muhammed Yakut ile de 2 veya 3 kez yüzyüze görüştüklerini belirterek asıl kendilerinin mağdur olduğunu öne sürdü. Tutuksuz sanık Tamar Tanrıyar ise savunmasında, eşinin 8 aydır cezaevinde olduğunu, delillerin soruşturma aşamasında dosyaya konulması halinde takipsizlik alacağını düşündüğünü belirterek "Muhammed Yakut ile hiç aynı ortamda bulunmadım. Fevzi Siverek'in eşimin şirketine gelerek çay koymaya bile yetkisi yok. Aracılıkla, muhasebeyle alakası yok. Biz neyin yağmasını yapacakmışız. Benim kocam bir şey yapmadı. Benim ve bebeğimin mağduriyetinin giderilmesi için eşimin tahliyesinin talep ediyorum" dedi.

OĞLU TANIK OLARAK DİNLENDİ

Can Tanrıyar'ın oğlu Anılcan Tanrıyar tanık olarak verdiği ifadesinde, babasıyla Metin Güneş arasında ortaklık olduğunu, karşı tarafın 9 Mart 2021'de şirketi bastığını, ortaklık sözleşmesinde belirtilen alacağı alamadıklarını ileri sürerek "Karşı taraf babamdan bir takım kişiler hakkında belgesiz haber yapmasını istedi. Babam bunu kabul etmedi" dedi.

Şikayetçilerin tanığı olan Fevzi Siverek de duruşmada dinlendi.

EŞİ TAMAR TANRIYAR: ÇOK MUTLUYUM

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Can Tanrıyar'ın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.Tahliye üzerine Can Tanrıyar'ın eşi ve yakınları çığlık atarak birbirlerine sarıldı. Tamar Tanrıyar, kucağına alıp kızına sarıldı. Basın mensuplarının soruları üzerine Tamar Tanrıyar, "Çok mutluyum, sonunda birileri adil olabildi. 8 aydır çok hukuksuz artık, mağdur olduğumuz bir durumun içindeydik. Sonunda kızım da babasına kavuşuyor. Çok mutluyum, hakim beye de bu duruşundan dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun" dedi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, iş insanı Metin Güneş ve oğlu Muhammed Abdulkadir Güneş "şikayetçi", Hüseyin Can Tanrıyar, eşi Tamar Tanrıyar, Muhammed Yakut ise "şüpheli" olarak yer aldı. Şüpheliler Can Tanrıyar, eşi Tamar Tanrıyar ve Muhammed Tanrıyar'ın "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma teşebbüs" suçundan 7 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisleri isteniyor.