Almanya-Hollanda sınırında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un cenazesi İstanbul’da defnedildi. Yakut’un Almanya’daki cenaze töreninde FETÖ firarisi Zekeriya Öz’ün tabutu taşıdığı iddiası ise asılsız çıktı.
Almanya’da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden ve kamuoyunda yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Muhammed Yakut, Türkiye’ye getirilen cenazesiyle son yolculuğuna uğurlandı. Almanya’daki törende sosyal medyada gündeme gelen bir fotoğrafla “Zekeriya Öz tabutu taşıdı” iddiası kısa sürede çürütüldü.
Sırlarla Gitti
Hollanda’da kısa süreli cezaevi sürecinden sonra serbest bırakılan Yakut, tahliyesinden bir gün sonra Almanya sınırındaki bir saunada geçirdiği kalp kriziyle yaşamını yitirdi. Yakut’un ölümünün hemen öncesinde gazeteci İsmail Saymaz’ı arayarak “önemli açıklamalar yapacağım” dediği öğrenildi. Ancak bu açıklamaları yapamadan hayatını kaybetti.

Zekeriya Öz cenazeye katıldı mı?
Almanya’daki törende ortaya atılan “Zekeriya Öz katıldı” iddiası sosyal medyada infial yaratmıştı. Ancak söz konusu kişinin FETÖ firarisi Öz olmadığı, Tiktok platformunda içerik üreten Sedat Ünal olduğu belirlendi.
Türkiye'de Sessiz Bir Veda
Muhammed Yakut’un cenazesi İstanbul Ataşehir’de kılınan cenaze namazının ardından Beykoz’daki Görele Köyü Mezarlığı’na defnedildi. Törene yalnızca yakın çevresi katıldı.