Çocukları Dağa Kaçırılan Aileler Yılmadan Mücadele Ediyor
Her çarşamba olduğu gibi bu hafta da Muş’ta DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan acılı aileler, yıllardır süren hasretin sona ermesi için seslerini yükseltti. Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten anne ve babalar, “Yeter artık, çocuklarımızı geri verin” diyerek teröre karşı güçlü bir duruş sergiledi.
Anne Şahinaz Özcan: “Oğlum, Eğer Sesimi Duyuyorsan Gel Teslim Ol”
8 yıldır oğlundan haber alamadığını söyleyen Şahinaz Özcan, gözyaşları içinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bir süreç başladı, ‘Terörsüz Türkiye’… Bu bizi çok sevindiriyor. Çocuklarımız sağ salim gelsin, başka bir şey istemiyoruz. 8 yıldır içim yanıyor, günlerin nasıl geçtiğini bilmiyorum. Oğlum, ne olur sesimi duyuyorsan dön, teslim ol. Annen seni bekliyor.”
Alaattin Koçhan: “Yıllardır Oğlumu Bekliyorum, Bu Acı Dinmedi”
9 yıl önce Bursa’dan kaçırılan oğlunun peşini bırakmayan baba Alaattin Koçhan ise şu ifadelerle seslendi:
“Yıllardır oğlumu bekliyorum. Bu hasret yüreğimi dağladı. Biz artık çocuklarımızla kavuşmak istiyoruz. Bu ‘Terörsüz Türkiye’ süreci umut veriyor. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum.”

Terörün Sonu Geliyor, Aileler Umutla Bekliyor
Muş’taki eylem, HDP/DEM Parti il binası önünde sürdürülen kararlı mücadelenin Doğu Anadolu’daki yansıması niteliğini taşıyor. Diyarbakır Anneleri’nin başlattığı bu onurlu direniş, yurdun dört bir yanında yankı bulmaya devam ediyor.
Teröre Karşı Kararlı Duruş, Ailelere Umut Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde sürdürülen güvenlik politikaları ve terörle mücadelede ortaya konulan kararlı irade, Türkiye’yi “Terörsüz Bir Gelecek” hedefine her geçen gün daha da yaklaştırıyor. Vatandaşlar artık huzur, barış ve güven içinde yaşamak istiyor. Ailelerin bu çığlığı ise sadece kendi evlatları için değil, Türkiye’nin geleceği için yükseliyor.