İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Müşteri değil, polis geldi: Uyuşturucu tacirine ağır ceza!

Müşteri değil, polis geldi: Uyuşturucu tacirine ağır ceza!

Adana’da sıradan bir iş yerinde yapılan operasyonda, beklenmedik bir şekilde uyuşturucu ticareti ortaya çıktı.

MUHABİR: Cüneyt Zeren

Polis Operasyonuyla Suçüstü Yakalandı

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir iş yerinde uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. 28 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, A.C.T. isimli şahıs, poşete gizlediği 9,26 gram sentetik uyuşturucuyu satarken suçüstü yakalandı.

Hassas Terazi ve Paketleme Malzemesi Ele Geçirildi

Operasyon sırasında iş yerinde yapılan aramalarda, bir adet hassas terazi ve uyuşturucu paketlemede kullanılan çeşitli malzemeler de ele geçirildi. Cumhuriyet savcılığı, sanığın daha önce de benzer suçlardan kaydı bulunduğunu belirtti.

Mahkemeden Ağır Ceza 

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık A.C.T. cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Suçlamaları reddeden sanık, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu.

Tutukluluk Devam

Mahkeme heyeti, savcılığın talebi doğrultusunda A.C.T’yi "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 10 yıl 5 ay hapis ve 20 bin 820 TL adli para cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.