Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen geniş kapsamlı çalışmalar, uyuşturucu ticaretinin yeni boyutunu gözler önüne serdi. Narkotik analiz ve takip timlerinin titiz incelemeleri sonucunda; bazı şüphelilerin sosyal medya platformları ve kapalı mesajlaşma uygulamalarını kullanarak uyuşturucu satışı yaptığı tespit edildi. Yasa dışı kenevir ve skunk ekimini organize bir şekilde yürüttüğü belirlenen şebeke üyeleri yakın takibe alındı.
20 İlde Eş Zamanlı Baskınlar Yapıldı
Toplanan istihbari verilerin ardından ekipler, belirlenen adreslere 20 farklı ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda, uyuşturucu ticaretini organize şekilde yürüttüğü iddia edilen 60 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerde ve arazi taramalarında ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise mücadelenin boyutunu ortaya koydu.
Dev Bilanço: Milyonlarca Kök Kenevir İmha Edildi
Ekiplerin gerçekleştirdiği aramalarda 580 kilogram uyuşturucu madde ile 62 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca yasa dışı ekim yapıldığı saptanan alanlarda 6 milyon 747 bin kök kenevir ve skunk bitkisi tespit edilerek imha edildi.
41 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Gözaltına alınan 60 zanlı, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 41'i "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçlerinde yer alan 19 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.