Yeni Birlik Gazetesi Gündem Nazilli'de öğrenci yurdunda yangın: Ekipler seferber oldu: 46 öğrenci tahliye edildi

Nazilli'de öğrenci yurdunda yangın: Ekipler seferber oldu: 46 öğrenci tahliye edildi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan bir lise yurdunda çıkan yangın, bölgede büyük hareketliliğe neden oldu. Çatı katında başlayan alevler sonrası ekipler zamanla yarışırken, yurtta konaklayan öğrencilerin durumu merak konusu oldu.

Nazilli ilçesindeki bir eğitim kurumuna bağlı öğrenci yurdunda, akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Altı katlı binanın en üst kısmından yükselen alevleri gören çevre sakinleri durumu hemen yetkililere bildirirken, olay yerine çok sayıda profesyonel ekip yönlendirildi.

Bölgeye Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi

Karaçay Mahallesi'nde bulunan Nazilli Fen Lisesi’ne ait pansiyon binasında çıkan yangına müdahale için Aydın genelinden destek ekipler istendi. İhbarın ardından olay mahalli kısa sürede polis, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından abluka altına alındı. Binanın çatı katını saran alevlerin kontrol altına alınması için merdivenli araçlarla yoğun bir çalışma başlatıldı. İtfaiye erleri alevlerin alt katlara sıçramasını engellemeye çalışırken, sağlık ekipleri de olası bir yaralanma durumuna karşı hazır bekletildi.

Öğrenciler İçin Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Yangının başladığı ilk anlarda, yurdun içerisinde bulunan onlarca öğrenci hızlı bir şekilde binadan dışarı çıkarıldı. Güvenli bölgeye alınan gençlerin durumu yakından takip edilirken, Aydın Valiliği de olayla ilgili ilk resmi bilgilendirmeyi paylaştı. Vali Yakup Canbolat, bina içerisinde bulunan 20’si erkek toplam 46 öğrencinin hiçbir zarar görmeden binadan uzaklaştırıldığını ve tahliye işleminin başarıyla tamamlandığını kaydetti. Binadan çıkarılan öğrencilerin geceyi geçirmeleri için alternatif konaklama alanlarının hızla organize edildiği öğrenildi.

Alevlerin Çıkış Nedeni İnceleniyor

Ekiplerin müdahalesi sürerken, yangının hangi noktadan ve nasıl başladığına dair teknik incelemeler de eş zamanlı olarak başlatıldı. Yapılan ilk değerlendirmeler ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, yangının elektrik tesisatından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. AFAD ve emniyet birimlerinin koordinasyonunda devam eden söndürme çalışmaları sonucunda binada oluşan maddi hasarın boyutu, alevlerin tamamen söndürülmesinin ardından yapılacak detaylı raporla netleşecek.