ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından bölgede sular durulmaya başlarken, İsrail Başbakanı Netanyahu’dan gerilimi tırmandıracak bir hamle geldi. Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik asılsız ve alçakça bir iftira ortaya atarak, Türkiye’nin Kürt vatandaşlarını katlettiğini öne sürdü. Bu sözler, Türkiye genelinde büyük bir infial yarattı.
Bakan Gürlek: "Hadsiz ve Mesnetsiz!"
Netanyahu’nun küstah açıklamalarına karşı ilk ve en sert tepkilerden biri Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten geldi. Gürlek, bu ifadelerin asla kabul edilemeyeceğini belirterek şunları söyledi:
"İsrail’de soykırımcı katliam şebekesinin elebaşı Netanyahu’nun; bölge ve dünya barışı için yürütülen diplomasinin öncüsü, küresel vicdanın sesi Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve mesnetsiz ifadeleri asla kabul edilemez."
"Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Firarisi!"
Bakan Gürlek, Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında çıkarılan tutuklama kararını hatırlatarak, İsrail Başbakanı'nın hukuki meşruiyetini yitirdiğini vurguladı. Gürlek, "Hakkında tutuklama kararı bulunan bir kişinin Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alması, içinde bulunduğu hukuki ve ahlaki çıkmazın derinliğini açıkça ortaya koymaktadır" diyerek, Netanyahu’nun gündem değiştirmeye çalıştığını ifade etti.
"Türk Adaleti Takipçisi Olacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman mazlumların sesi olduğunun altını çizen Gürlek, Türkiye’nin Filistin davasından ve barış diplomasisinden geri adım atmayacağını belirtti. Gürlek, "Türk adaleti, hakkın ve mazlumların yanında durmayı ve işlenen suçların takipçisi olmayı kararlılıkla sürdürecektir" sözleriyle, İsrail’in işlediği suçların uluslararası hukuk nezdinde peşini bırakmayacakları mesajını verdi.