Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sağlıklı ve hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘10 Bin Adım Projesi’ ile vatandaşların spor yapma alışkanlıklarını artırmayı hedefliyor. Proje, 5 Şubat Şehir Stadyumu’nda haftanın beş günü, akşam saat 19.00’da gerçekleştiriliyor ve yoğun katılımla devam ediyor.
Hafta içi her gün spor
Her yaştan vatandaşın katılabildiği etkinlikte, katılımcılar uzman antrenörlerin eşliğinde hem yürüyüş yapıyor hem de çeşitli spor aktivitelerine katılıyor. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Yüksel Doğrul, projenin ilk olarak Salı günleri düzenlendiğini fakat gelen talepler doğrultusunda etkinliğin kapsamının genişletildiğini ifade etti. Doğrul, "10 Bin Adım Projesi’ni başlattık. İlgi artınca hafta içi beş gün boyunca, akşam saatlerinde yürüyüşe katılmak isteyen tüm hemşehrilerimizi stadyumda buluşturuyoruz" dedi.
Hedef 10 bin adım
Etkinliğe katılanlar arasında gençler, aileler ve yaşlılar da bulunuyor. Yürüyüşe katılan Fatma Koçak, projenin kendisine düzenli spor yapma fırsatı sunduğunu söylerken, Gökçe Karakılçık ise etkinliğin aileler için önemli bir sosyal aktivite olduğunu vurguladı. Koçak, günlük hayatın yoğun temposunda spor yapmaya fırsat bulamadığını, ancak bu proje sayesinde düzenli yürüyüşe katılmanın kendisini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissettirdiğini aktardı.
Proje kapsamında yürüyüş yapan Rahime Beşer ise, etkinliğin sağlıklı yaşam için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. “Yürümek, vücudu ve zihni dinlendiriyor. Herkese tavsiye ediyorum,” diyen Beşer, düzenli katılım sağladığını ifade etti. Her akşam yapılan etkinlikte, katılımcılar, kendilerine belirledikleri adım hedeflerine ulaşmak için ekip ruhuyla spor yapıyorlar.

NİĞDE’DE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 7’DEN 70’E HERKES STADYUMDA BULUŞUYOR