Yeni Birlik Gazetesi Gündem O mahallelerde kaçak yapılar tek tek yıkılıyor! Bodrum’da kararlı mücadele

O mahallelerde kaçak yapılar tek tek yıkılıyor! Bodrum’da kararlı mücadele

Bodrum Belediyesi, kentin doğal ve tarihi dokusunu korumak adına kaçak yapılaşmaya karşı adeta savaş açtı; 2026 başından bu yana 45 kaçak yapı yıkıldı.

KAYNAK: İHA

Bodrum Belediyesi, kentin doğasını ve tarihi dokusunu korumak amacıyla kaçak yapılaşmaya karşı yürüttüğü yıkım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapı Kontrol ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda, 2026 yılı başından bu yana imar ve gecekondu kanunlarına aykırı toplam 45 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Peksimet ve Yalıkavak’ta Yıkım, Akyarlar’da Mühlet

Ekipler son olarak Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkiinde ve Yalıkavak Mahallesi’nde bulunan iki kaçak yapıyı yıktı. Yıkım kararı bulunan Akyarlar Mahallesi’ndeki bir sitede de inceleme yapan ekipler, ev sahiplerinin kaçak eklentileri 10 gün içinde kaldıracaklarına dair taahhüt vermesi üzerine yıkım işlemini erteledi. Yasal süreçleri tamamlanan yapılar için çalışmaların plan dahilinde süreceği belirtildi.

"Tavizsiz Duruşumuz Sürecek"

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, mücadelenin kentin geleceği için önemini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bodrum’un doğal güzelliklerini, tarihi dokusunu ve yaşam kalitesini korumak adına kaçak yapılaşmaya karşı tavizsiz duruşumuzu sürdürüyoruz. Yasal süreçleri tamamlanan kaçak yapılarla ilgili işlemleri kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir Bodrum için ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor"

Bodrum Belediyesi, kentin doğal, tarihi ve kültürel dokusunun korunması amacıyla kaçak yapılaşmaya karşı denetim ve yasal işlemlerini kararlılıkla sürdürürken, ilgili müdürlüklerin koordinasyonunda yürütülen çalışmaların ilçe genelinde devam edeceğini belirtti.