Devlet Bahçeli'nin 'Terörsüz Türkiye' çağrısı üzerine DEM Parti ile görüşen Abdullah Öcalan'ın örgüte bir mektup yazdığı ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarına göre, Öcalan, örgütün dayatmalarına izin vermediğini ve "Örgütü ben kurdum, ben dağıtıyorum" görüşünde olduğunu belirtti.
Görüşmeler Hız Kazanıyor
DEM Parti heyetinin terör örgütü PKK elebaşı ile İmralı'da gerçekleştirdiği ikinci görüşme sonrasında, güvenlik birimleri ile Abdullah Öcalan arasında 'PKK'nın silah bırakması' konusunda görüşmelerin hız kazandığı bildirildi. Öcalan'ın örgüte yazdığı mektubun içeriği hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak güvenlik birimleri ile yürütülen görüşmelerde, silah bırakma çağrısının detayları ve etkileri üzerinde değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi.
Öcalan'ın Görüşmelerdeki Tutumu
Güvenlik kaynaklarına göre, Öcalan örgütün dayatmalarına karşı çıkmakta ve "Örgütü ben kurdum, ben dağıtıyorum" görüşünü savunmaktadır. Görüşmelerde Öcalan'ın bazı taleplerde bulunduğu ancak 'af' konusunun hiçbir şekilde gündeme gelmediği belirtilmektedir.
DEM Heyetinin Görüşme Trafiği
Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından DEM heyetinin henüz üçüncü bir görüşme talebinde bulunmadığı bildirildi. Heyetin, AK Parti ile 'sürecin yasal zeminini' görüşmek istediği ve bazı STK'larla diğer isimlerle görüşmeler yapmayı planladığı belirtildi.
Ahmet Türk'ün son görevi
DEM Parti heyetinde yer alan Ahmet Türk'ün, sağlık durumunun kötüleştiğini ve barış için son görevini yerine getirmek istediğini AK Partililere ilettiği öğrenildi.