İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem ODTÜ'de elektrik kesintisi skandalı: Öğrenciler protesto etti

ODTÜ'de elektrik kesintisi skandalı: Öğrenciler protesto etti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bu yıl mezuniyet töreni Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen törende elektrikler kesilince öğrenciler durumu protesto etti.

KAYNAK: DHA

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 2023- 2024 Akademik Yılı Diploma Töreni, ODTÜ Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninde ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in konuşması sırasında stadyumda elektrikler kesildi. Mezun öğrenciler tarafından protesto edilen Yozgatlıgil, elektriklerin tekrar gelmesiyle konuşmasını tamamladı.

​​Her yıl geleneksel olarak Devrim Stadyumu'nda düzenlenen toplu mezuniyet töreni saat 18.00'de başladı. Bando eşliğinde çalınan 100'üncü Yıl Marşı ve yürüyüşü ile başlayan tören, öğrencilerin cübbeleriyle birlikte pankart açarak kortejle yürümesiyle devam etti. Mezunlar, töreni izlemeye gelen katılımcıların alkışları eşliğinde gündeme odaklı pankartlarla yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında, Ahmet Yavuz adında bir avukat, kız arkadaşı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden mezun Ela Almeriç'e sürpriz yaparak evlilik teklif etti. Yürüyüş kortejinin tamamlanmasının ardından 2024 yılı ODTÜ mezunlarının Diploma Töreni, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına saygı duruşu ve hemen ardından İstiklal Marşı'nın Nefesli Şov Bandosu eşliğinde söylenmesiyle başladı.

'ÜLKEMİZİN TAM BAĞIMSIZLIĞI VE MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ KAPSAMINDA SİZLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR'

Yürüyüşünün tamamlanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil konuşma yaptı. Rektör Yozgatlıgil, "Ülkemizin tam bağımsızlığı ve Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında sizlere büyük görevler düşüyor. Yenilenebilir enerji, gıda arz güvenliği ve iklim değişikliği gibi büyük zorluklarla başa çıkmak ve sağlık ile savunma sanayi teknolojilerinde küresel seviyede rekabet edecek bir düzeye ulaşmak için milli üretim kabiliyetlerimizi güçlendirmek, hem özgürlüğümüz hem de refahımız için kritik öneme sahiptir" dedi. Rektör Yozgatlıgil'in konuşması sırasında, Devrim Stadyumu'nda elektrikler ve ses sistemi kesildi. Ağustos 2024" te göreve getirilen Rektör Yozgatlıgil, mezun öğrencilerce protesto edildi. Ses ve elektrik sistemindeki sorunun çözülmesinin ardından Rektör Yozgatlıgil konuşmasını tamamladı. ODTÜ'yü birincilikle bitiren mezunlara diplomaları Rektör Yozgatlıgil tarafından takdim edildi. Törende üniversite birincileri Ali Yıldız ve Berke Bayrak birer konuşma yaparak ailelerine ve depremde hayatını kaybeden Begüm Kırık'ın ailesine, teşekkür etti. Törene katılamayan üniversite birincisi Sema Betül Demirezen'in ise video mesajı paylaşıldı. Tören, 2024 mezunlarına bölüm öğretim üyeleri tarafından diplomalarının verilmesiyle son buldu.

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde elektrik kesintisi protestosu

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde elektrik kesintisi protestosu

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde elektrik kesintisi protestosu

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde elektrik kesintisi protestosu

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde elektrik kesintisi protestosu

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde elektrik kesintisi protestosu