Yeni Birlik Gazetesi Gündem Oktay Yılmaz, gönül coğrafyasında kardeşlik köprüleri kuruyor

Oktay Yılmaz, gönül coğrafyasında kardeşlik köprüleri kuruyor

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kültürel bağları güçlendirmek amacıyla Nahçıvan ve Ahıska'ya ziyaretler gerçekleştirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gönül coğrafyasıyla kültürel ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine yönelik önemli çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile Gürcistan’daki Ahıska Bölgesi'ni ziyaret eden Yılmaz, bu bölgelerde kardeşlik ve dayanışma mesajları verdi.

Nahçıvan'da kardeşlik vurgusu

Başkan Yılmaz, ilk olarak Nahçıvan'ı ziyaret etti ve burada Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya ile bir araya geldi. Bu görüşmede, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve kültürel işbirliklerinin artırılması gibi konular masaya yatırıldı. Yılmaz, burada yaptığı değerlendirmede, "Kardeşliğimizi pekiştireceğiz" diyerek, her iki tarafın ortak tarihi ve kültürel değerlerini yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

Ahıska'da manevi bağlar güçleniyor

Nahçıvan'daki temaslarının ardından Yılmaz, Ahıska'ya geçti. Burada Ahıska Müftüsü Mamuka Vashakmadze ile bir araya gelen Yılmaz, iki şehir arasındaki manevi bağların önemine dikkat çekti. Yılmaz, bu ziyaretlerin kültürel dayanışmayı artıracak ve geleceğe yönelik ortak projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Oktay Yılmaz, zahmetli ama son derece kıymetli bulduğu bu ziyaretlerle gönül bağının her zaman sürdürüleceğini ve ortak tarih ile kültürel mirasın getirdiği sorumlulukla ilişkilerin daha da kuvvetlendirileceğini dile getirdi.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ; GÖNÜL COĞRAFYASIYLA KÜLTÜREL VE KARDEŞLİK BAĞLARININ...

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ; GÖNÜL COĞRAFYASIYLA KÜLTÜREL VE KARDEŞLİK BAĞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.