Yeni Birlik Gazetesi Gündem Okul kapıları velilere bile kapandı: Elazığ'da randevusu olmayan bahçeye bile giremeyecek!

Okul kapıları velilere bile kapandı: Elazığ'da randevusu olmayan bahçeye bile giremeyecek!

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, eğitim kurumlarında güvenlik çıtasını en üst seviyeye çıkardıklarını duyurdu. Yeni yayımlanacak "Genel Emir" ile birlikte, ebeveynler dahil hiç kimse randevusuz okul kapısından içeri adım atamayacak.

Eğitimde güvenlik alarmı! Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile gerçekleştirilen kritik zirvenin ardından, il genelindeki okullarda uygulanacak "çelik çekirdek" güvenlik önlemlerini açıkladı. Okul çevrelerindeki denetimlerden, servis kontrollerine kadar pek çok alanda revizyona gidilirken, en dikkat çeken karar ziyaretçi kısıtlaması oldu.

Ebeveynlere Randevu Şartı: Okul Bahçeleri "Yasaklı Bölge" İlan Edildi

Vali Hatipoğlu, okulların huzur ve güvenliğini korumak adına radikal bir adım attıklarını belirtti. "Okullara ziyareti genel emir olarak yayınlayacağız" diyen Hatipoğlu, randevu sistemi dışındaki girişlerin tamamen engelleneceğini vurguladı. Yeni düzenlemeye göre, veliler de dahil olmak üzere randevusu bulunmayan hiçbir şahıs okul binasına ve hatta okul bahçesine dahi alınmayacak.

Kolluk Kuvvetleri Sahaya İniyor: Her Okula Sıkı Takip

İl Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve Milli Eğitim Müdürü ile birlikte kamera karşısına geçen Vali Hatipoğlu, güvenlik güçlerinin sayısının artırılacağını müjdeledi. Riskli bölgelerde sabit ve hareketli ekiplerin 7/24 teyakkuzda olacağını belirten Hatipoğlu, okul idareleriyle koordinasyonun en üst seviyeye çıkarıldığını ifade etti. Kriz anlarında saniyelerle yarışılacak bir mekanizma kurulduğu bildirildi.

Kamera ve Servis Denetimlerinde Sıfır Tolerans

Sadece okul kapısı değil, okul çevresi de mercek altına alınıyor. Şehirdeki tüm okulların güvenlik kamerası sistemleri, giriş-çıkış düzenleri ve servis güzergahları tek tek gözden geçirildi. Hatipoğlu, güvenlik farkındalığını artırmak amacıyla eğitim faaliyetlerinin daha hassas ve sıkı bir şekilde yürütüleceğinin altını çizdi.