Yeni Birlik Gazetesi Gündem Okullarda silahlı dehşete karşı meclis kalkanı: Partiler araştırma komisyonunda uzlaştı!

Okullarda silahlı dehşete karşı meclis kalkanı: Partiler araştırma komisyonunda uzlaştı!

Türkiye’yi sarsan Şanlıurfa ve Kahramanmaraş saldırıları sonrası TBMM tek yürek oldu. Mevcut tüm kanun teklifleri rafa kaldırıldı; haftaya salı günü okullardaki şiddetin kökünü kurutacak dev bir Araştırma Komisyonu kuruluyor.

Türkiye’nin eğitim yuvalarında üst üste yaşanan iki büyük dehşet, milli iradenin kalbi TBMM’de tansiyonu yükseltti. Siverek’teki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 16 kişinin yaralanmasıyla başlayan, ertesi gün Kahramanmaraş’ta 9 canın yitip gittiği katliamla zirveye çıkan şiddet dalgası sonrası, tüm partiler "güvenlik" için el sıkıştı.

Genel Kurul’da Gündem Değişti: Görüşmeler Durduruldu

TBMM Genel Kurulu’nda bugün sabah saatlerinde başlayan görüşmeler, Kahramanmaraş’tan gelen acı haberle kesildi. Siyasi partilerin grup başkanvekilleri, ülkeyi yasa boğan bu olaylar karşısında mevcut kanun tekliflerinin görüşülmesine devam edilmesinin mümkün olmadığını belirterek "ara verme" çağrısında bulundu. Bu çağrı üzerine Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, oturuma 10 dakika ara vererek partileri uzlaşmaya davet etti.

Haftaya Salı Kritik Gün: Araştırma Komisyonu Geliyor

Verilen aranın ardından kürsüye gelen partiler, Türkiye’nin en temel sorunu haline gelen okul güvenliği için ortak bir karar aldığını duyurdu. Önümüzdeki Salı günü, okullarda yaşanan silahlı saldırıların nedenlerini, ihmalleri ve alınması gereken önleyici tedbirleri masaya yatıracak bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

Şanlıurfa ve Maraş Dehşetinin Anatomisi

Meclis gündemine taşınan raporlarda saldırıların vahameti bir kez daha gözler önüne serildi:

Şanlıurfa Siverek: Uzun namlulu silahla liseyi basan saldırgan 16 kişiyi yaraladı. Şans eseri can kaybı yaşanmadı.

Kahramanmaraş: Ortaokul öğrencisi tarafından gerçekleştirilen saldırıda 9 kişi (1 öğretmen ve 8 öğrenci) hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Tüm Partiler Uzlaştı: "Evlatlarımızın Güvenliği Siyaset Üstüdür"

Komisyonun kurulması yönündeki kararda tüm siyasi partilerin imzası bulunuyor. Uzmanların da davet edileceği komisyonun; bireysel silahlanmadan dijital platformlardaki şiddet içerikli akımlara, okul güvenliği bütçelerinden disiplin yönetmeliğine kadar her konuyu "A’dan Z’ye" incelemesi bekleniyor.