İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Ömer Çelik’ten İzmir'deki hain saldırıya kınama: 'Milletimizin başı sağ olsun'

Ömer Çelik’ten İzmir'deki hain saldırıya kınama: 'Milletimizin başı sağ olsun'

İzmir’de polis merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis şehit oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı lanetledi ve kamuoyuna başsağlığı diledi.

Ömer Çelik’ten İzmir’deki Saldırıya Sert Tepki

İzmir’de bir polis merkezine düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 polis memuru şehit oldu, 3 kişi yaralandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı sert sözlerle kınadı.

İzmir’in Bornova ilçesinde sabah saatlerinde yaşanan silahlı saldırı Türkiye’yi yasa boğdu. Edinilen bilgilere göre, 16 yaşındaki bir saldırgan, Salih İşgören Polis Merkezi Amirliği'ne uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırıda 2 polis memuru şehit olurken, 2’si polis 3 kişi yaralandı.

Saldırganın sabıkası yok

Saldırı sonrası olay yerine gelen İzmir Valisi Süleyman Elban, saldırganın daha önce sabıka kaydının bulunmadığını açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Ömer Çelik: “Kahraman polislerimizin mekanı cennet olsun”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak olaya tepki gösterdi. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“İzmir'de polislerimize yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Şehit olan kahraman polislerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kahraman emniyet teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun.”

Güvenlik güçlerine yönelik saldırılara karşı hassasiyet artıyor

Son dönemde emniyet teşkilatına yönelik bireysel ve örgütsel şiddet girişimlerinin arttığına dikkat çeken uzmanlar, güvenlik birimlerinin özellikle polis merkezleri ve kamu kurumları çevresinde ek önlemler almasının gündeme gelebileceğini belirtiyor.