Yeni Birlik Gazetesi Gündem Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dijitalleşen organ bağışı süreçleri sayesinde milyonlarca doku ve organın nakil bekleyen hastalara umut olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'nın e-Devlet ve e-Nabız platformları üzerinden entegre edilen dijital vasiyet sistemi, vatandaşların organ bağışı beyanında bulunmasını birkaç adımlık kolay bir işleme dönüştürdü. Yürütülen bu dijitalleşme adımları sayesinde bağış süreçlerinin şeffaf, hızlı ve erişilebilir hale getirildiği belirtildi.

Yüz Binlerce Vatandaştan Yaşama Tutunmaya destek

Sistemin hayata geçirilmesinden bu yana gösterilen ilgiye dikkat çeken Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dijital vasiyet oluşturan vatandaşların sayısının 143 bin 887'ye ulaştığını açıkladı. Yapılan bağış beyanları kapsamında toplamda 2 milyon 510 bin 18 organ ve dokunun nakil bekleyen hastalar için kayıt altına alındığı ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, dijital platformların sunduğu kullanım kolaylığının toplumsal farkındalığı artırmada kritik bir rol oynadığını vurguluyor.