Yeni Birlik Gazetesi Gündem Orta Doğu Geriliminde Yeni Gelişme: ABD Tankları Trenle Taşınıyor!

Orta Doğu Geriliminde Yeni Gelişme: ABD Tankları Trenle Taşınıyor!

ABD-İsrail ile İran arasında süren savaş 16. gününe girerken sosyal medyada yayılan bir video dünya gündemine oturdu. ABD ordusuna ait olduğu iddia edilen çok sayıda tank ve zırhlı aracın uzun bir tren konvoyuyla taşındığı görüntüler, kara harekâtı iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

ABD-İsrail ile İran arasında devam eden savaşın 16. gününde paylaşılan yeni görüntüler uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada kısa sürede milyonlarca kez izlenen videoda, ABD ordusuna ait olduğu öne sürülen çok sayıda tank ve zırhlı aracın uzun bir askeri tren konvoyuyla taşındığı görülüyor.

Videonun bir araç içinden kaydedildiği dikkat çekerken, demiryolu hattı boyunca ilerleyen tren vagonlarının üzerinde ağır zırhlı araçlar ve tankların bulunduğu görülüyor.

Kilometrelerce Uzayan Askeri Sevkiyat Kamerada

Görüntülerde, geniş ve düz bir araziden geçen demiryolu hattı boyunca ilerleyen askeri tren konvoyu yer alıyor. Açık arazi üzerinden ilerleyen tren vagonlarının üzerinde çöl kamuflajına boyanmış tanklar ve ağır zırhlı araçlar bulunuyor.

Kamuflaj renklerinin ABD’nin 2003 yılında Irak işgali sırasında kullandığı tonlara oldukça benzemesi ise dikkat çeken ayrıntılardan biri oldu.

Videoda tren konvoyunun kilometrelerce uzunlukta olduğu görülürken, görüntüyü çeken kişinin aracının ön camından bu askeri sevkiyatı kaydettiği anlaşılıyor.

Görüntülerin Nerede Çekildiği Henüz Netleşmedi

Videodaki tank ve zırhlı araçların ABD ordusuna ait ağır birliklere ait olduğu öne sürülse de görüntülerin hangi ülkede veya bölgede çekildiği henüz doğrulanmış değil.

Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda ise sevkiyatın Orta Doğu’ya gönderilmek üzere bölgedeki askeri üslerden birine doğru gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Kara Harekâtı İddiaları Yeniden Gündemde

Ortaya çıkan görüntüler, son günlerde sıkça dile getirilen “ABD’nin İran’a yönelik kara operasyonu hazırlığında olduğu” iddialarını da yeniden gündeme taşıdı.

Savaşın ilk günlerinde ABD ve İsrail’in İran’daki askeri hedeflere yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdiği biliniyor. İran ise bu saldırılara balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla karşılık vermişti.