İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Özgür Özel'den 'Esenyurt' açıklaması: "Demokrasi nöbetine devam etme kararı aldık"

Özgür Özel'den 'Esenyurt' açıklaması: "Demokrasi nöbetine devam etme kararı aldık"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt İlçe binasında düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılım gösterdi ve ardından Esenyurt Belediyesi'ne kayyum kararı hakkında açıklama yaptı. Özel, "Demokrasi nöbetine devam etme kararı aldık. İddianameyi hazırlayın. Yargılamayı başlatın" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanması ve Esenyurt Belediyesi'ne kayyum atanmasının arından Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı, Esenyurt CHP İlçe Binası'nda gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel toplantıya başkanlık ederken, toplantının sona ermesinin sonrasında Özel, Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Özgür Özel burada partililere hitap etti.

"DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM ETME KARARI ALDIK"

Özel, demokrasi nöbetine devam etme kararı aldıklarını açıkladı ve "Esenyurt'ta demokrasi nöbeti tutuyoruz. Demokrasi nöbetimizin 20'nci günündeyiz. En sonda söyleyeceğimi en başta altını çizerek vurgulayayım. Cumhuriyet Halk Partisi belediyesine kayyum yollanmasına, işgal edilmesine sessiz kalacak, birkaç gün tepki gösterip susacak, bunu unutacak, unutturacak, bu sürecin böyle gitmesini izin verecek ve teslim olacak bir parti değildir. Ahmet Özer göreve dönene kadar örgütümüzün demokrasi mücadelesine ve demokrasi nöbetine devam etme kararı aldık" şeklinde konuştu.

"ESENYURTLULAR TEPKİ GÖSTERİYOR"

Esenyurtlu vatandaşların kayyum atanmasına tepki gösterdiğini söyleyen Özgür Özel, “Bundan sonra da ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ne de diğer belediyelerimiz Esenyurt'u bir dakika yalnız bırakmayacak ve sürekli bir elimiz ve gönlümüz Esenyurt'ta olacaktır. Biz nöbete devam kararı aldık. Bundan sonra her iki günden birinde burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir ili, bir il örgütü, bütün seçilmişleriyle il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il ilçe yöneticileriyle her iki günde bir Esenyurt'ta olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Esenyurt'ta aksayan hizmetleri yerinde, mahalle mahalle anlatmaya devam edeceğiz.” diyen Özel, "Biz yüzde 51 oyla seçildik. Ancak yapılan kamuoyu araştırmasında, 1 milyonluk Türkiye'nin en büyük ilçesinde bu işgali, belediye başkanımız Ahmet Özer'in gece yarısı operasyonuyla, şafak operasyonuyla, avukatsız aramalarla başlayan ve bugüne kadar gelen bu sürece Esenyurt halkının yüzde 81'i itiraz ediyor; yanlış buluyor" dedi.

Özel, ayrıca "Ahmet Özer'in halen daha hakkındaki iddianame tamamlanmamıştır. Bu iddianamenin tamamlanmaması eldeki delillerle mahkemeye gidememenin mahcubiyetinden, zorluğundan kaynaklanmalıdır. İddianameyi hazırlayın. Yargılamayı başlatın. Artık Ahmet Özer'i serbest bırakın. Ahmet Özer suçsuzdur. Ahmet Özer tutuklu kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.