Yeni Birlik Gazetesi Gündem Özgür Özel'e Ankara'dan yeni soruşturma: Akın Gürlek'e yönelik iddialar gündemde

Özgür Özel'e Ankara'dan yeni soruşturma: Akın Gürlek'e yönelik iddialar gündemde

CHP’li Özgür Özel’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da resen soruşturma başlattı.

MUHABİR: Eylül Baysal

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Başlattı

Gaziosmanpaşa’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i hedef alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “suç işlemeye tahrik, kamu görevlisine hakaret ve tehdit” iddialarıyla resen soruşturma başlattı. Bu gelişme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın ardından geldi.

Sözlerin İçeriği Tepki Çekti

Özel, konuşmasında Gürlek’e yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:
“Akın, sert kayaya çarptın oğlum. Aklınızı başınıza takının. O haysiyetsizliği bir daha görmeyeceğim. Bütün İstanbul'a soruyorum, cevabını buradan duysunlar. Bir daha bizden birilerinin ailesine, evladına, büyüklerine ağır gelecek bir görüntü çeken olursa, çekeni de çektireni de bin pişman etmeye var mısınız? Sabrımızın sonundayız. Saraçhane'deki kararlılıkla söylüyorum. Gelirim, darmadağın ederim. Efendi gibi geliyoruz, eylemimizi yapıyoruz, dağılıyoruz ama tepemin tasını attırma, dağılmamak üzere toplanırız.”

Bu sözler kamuoyunda tartışma yaratmış, yargı organları harekete geçmişti.

Siyasi Gündemde Yeni Bir Kriz

Özgür Özel’in açıklamaları siyasi tartışmaları alevlendirirken, soruşturmanın seyri merakla takip ediliyor. Özel ve CHP cephesinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.