Yeni Birlik Gündem Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde meydana gelen talihsiz bir silah kazasında ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden Türk milletini yasa boğan bir haber geldi. Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan resmi açıklamada, operasyon sahasında görev yapan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın yaşanan talihsiz bir silah kazası sonucu ağır yaralandığı bildirildi.

Kazanın hemen ardından revire kaldırılan ve doktorların hayatta tutmak için yoğun çaba sarf ettiği kahraman askerimiz, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadet makamına ulaştı.

Millî Savunma Bakanlığından Taziye Mesajı

Olayın ardından Millî Savunma Bakanlığı yazılı bir açıklama yayımlayarak acı gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde görevli kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan, meydana gelen silah kazası sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 14 Ekim tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın naaşının, düzenlenecek askeri törenin ardından memleketine uğurlanması ve vatan toprağına emanet edilmesi bekleniyor.