Ankara Pursaklar Belediyesi, yıllarca belediye hizmet binası olarak kullanılan alanı yıkarak, kent meydanı ve yeraltı otoparkı yapım çalışmalarına başladı. Eski hizmet binası, kaymakamlık binası ve kütüphane olarak kullanılmıştı; ancak depreme karşı dayanıksız olması sebebiyle yıkım süreci başlatıldı.
Pursaklar'a yeni bir eser kazandırılıyor
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, alanı sadece boş bir meydan olarak değil, ulaşım sorununa çözüm sağlayacak ve sosyal yaşamı canlandıracak projelerle yeniden düzenleyeceklerini belirtti. Çetin, "Pursaklarımıza bir eser daha kazandırıyoruz. Bu, 5’inci meydanımız olacak. Bu alan, eski belediye binasının yerindedir ve çok eski olan bu bina, depreme dayanıksızdı. Ömrünü tamamlamıştı. Yıkılması gerekiyordu. Daha önceki paylaşımlarımda sizlere sormuştum, buraya ne yapılmalı diye. Ekseriyâ otopark yapılmasını istemiştiniz. Ben de sizlerin bu talepleriniz doğrultusunda altı kapalı otopark olan fakat üstü de geniş bir meydan olan bir alan yapıyoruz. Hemen yan tarafında süs havuzları ve peyzaj alanları ile donatacağız," dedi.
Kent meydanı ve otoparkın detayları
Proje kapsamında, alanın altına modern bir yeraltı otoparkı inşa edilmesi hedefleniyor. Üst kısmı ise vatandaşların dinlenebileceği ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapabilecek geniş bir meydan olarak düzenlenecek. Meydanın dikkat çeken unsurlarından biri de saat kulesine bakan bölümde oluşturulacak peyzaj alanı olacak. Bu bölümde, antik şehir mimarisinden esinlenerek tasarlanacak dekoratif süs havuzları ve estetik düzenlemeler ile bölgeye yeni bir görünüm kazandırılması planlanıyor.

PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇETİN (ORTADA) İNŞAAT ALANINDA AÇIKLAMA YAPTI
