İstanbul
Orta şiddetli yağmur
3°
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı: AFAD Başkanı MGK'ya atandı!

Resmi Gazete'de yayımlandı: AFAD Başkanı MGK'ya atandı!

AFAD Başkanı Okay Memiş, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararla bu göreve getirilen Memiş'in yerine AFAD Başkanlığına Ali Hamza Pehlivan atandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 1 dk

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevine atandı. Karara göre, Memiş'in yerine AFAD Başkanlığına Ali Hamza Pehlivan getirildi.

Okay Memiş Kimdir?

Okay Memiş, 1970 yılında Giresun'un Piraziz ilçesinde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1991 yılında mezun olan Memiş, kamu hizmetine 1992 yılında Ordu Valiliği'nde Kaymakam Adayı olarak başlamıştır. Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı Kaymakamlıklarının ardından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2002-2013 yılları arasında aynı kurumda Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *