İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Rezan Epözdemir soruşturmasında şok ifade: Savcı ve avukat arasında para trafiği mi var?

Rezan Epözdemir soruşturmasında şok ifade: Savcı ve avukat arasında para trafiği mi var?

50 bin euro ve 150 bin dolarlık rüşvet pazarlığı iddiası, Rezan Epözdemir soruşturmasını derinleştirdi; tanık ifadeleri ve mesaj kayıtları dosyada.

MUHABİR: Sibel Çınar

Şok Tanık İfadesi Ortaya Çıktı

‘150 bin dolar rüşvet’ iddiası, ‘50 bin euro’ anlaşması ve WhatsApp mesajları… Avukat Rezan Epözdemir’in gözaltına alındığı soruşturmada tanık A.D.’nin savcılığa verdiği çarpıcı ifadeler, dosyaya yeni boyut kattı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında “Rüşvet vermek”, “Siyasi ve askeri casusluk” ile “FETÖ/PDY terör örgütüne yardım” suçlamaları yöneltilen Avukat Rezan Epözdemir, gözaltına alınmış ve evi ile ofisinde aramalar yapılmıştı.

Soruşturma dosyasına giren tanık A.D.’nin ifadeleri, davanın seyrini değiştirebilecek detaylar barındırıyor.

‘Change Araç’ Dosyası ve 50 Bin Euro İddiası

Tanık A.D., 2017-2018 yıllarında kamuoyunda “Change araç dosyası” olarak bilinen soruşturmada şüpheli olduğunu, bu kapsamda 7 aracına el konulduğunu anlattı.

İfadesine göre, resmi prosedüre uygun ithal edilen bir aracın şerhinin kaldırılması için dosya savcısı C.Ç.’den talepte bulundu ancak reddedildi. Bunun üzerine savcı C.Ç.’nin önerisiyle Rezan Epözdemir ile görüştüğünü belirten A.D., şunları iddia etti:

“Rezan, dosya savcısı C.Ç.’nin arkadaşı olduğunu, şerh kaldırılması karşılığında 50 bin euro talep ettiklerini söyledi. 1 hafta içinde parayı elden verdim, birkaç gün sonra aracın üzerindeki şerh kaldırıldı.”

150 Bin Dolar Karşılığında Tahliye İddiası

Tanık A.D., 2021’deki “Makaron operasyonu”nda tutuklanan Nurbari Erşahin’in tahliyesi için kendisinden yardım istendiğini öne sürdü.

İddiasına göre, savcı C.Ç. ve Rezan Epözdemir, 150 bin dolar karşılığında tahliye garantisi verdiler. Anlaşmaya göre, paranın 75 bin doları önce, kalanı tahliye sonrası verilecekti.

A.D., savcı C.Ç.’nin ilk 75 bin doları elden aldığını, ardından bu parayı Rezan’a teslim edeceğini söylediğini belirterek şu ifadeyi kullandı:

“WhatsApp mesajlarındaki ‘75.000 şu an hazır, Rezan’a haber vereyim’ yazışması, paranın C.Ç.’den Rezan’a iletilmesine dairdir.”

Soruşturmanın Seyri Değişebilir

Tanık ifadesinde yer alan bu iddialar, hem rüşvet zinciri hem de savcı-avukat ilişkisi yönünden soruşturmanın kapsamını genişletebilir.

Epözdemir cephesinden ise iddialara dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.