İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sağlığımız iflas etti!

Sağlığımız iflas etti!

İkitelli ve Sancaktepe'de bulunan iki özel hastane sessiz sedasız kapandı. Borçları nedeniyle kapandığı öğrenilen hastanelerin çalışanları mağdur olduklarını belirterek hukuki yollara başvurdu. Hastanelerin tabelaları duruyor ancak içleri boş.

Sancaktepe Sarıgazi'de bulunan özel bir hastane iddiaya göre çalışanlarının uzun süre maaşlarını ödemedi. Alacaklarını alamayan hastane personelinin birçoğu hukuki yollara başvurdu. Alacaklı firmalar da haciz yoluna başvurdu. Hastanede bulunan tıbbı cihazlara icra yoluyla el konuldu. Çevrede bulunan medikal, optik ve eczaneler ise olumsuz etkilendi.

Doktorlar da terk etti
Bir medikal işletmecisi, "Yatırımlarımızı hastanenin varoluş şekline göre yaptığımız için biz de bu durumdan fazlasıyla etkilendik. Yeni bir hastanenin gelmesini temenni ediyoruz" dedi. Hastanenin çevresinde bulunan bir eczane sahibi ise “Doktorlar da aynı sıkıntıyı yaşadılar onlar da ayrılmak zorunda kaldılar. Bu hastanenin kaderi bu şekilde herhalde terk edildi. İçerde tıbbi cihaz diye bir şey kalmadı. Hepsi hacizlik olduğu için her gün tüm cihazlar adliye çalışanlarıyla birlikte toplatıldı" diye konuştu.

Maaş ödeyemediler
İkitelli'de de 19 yıldır faaliyet gösteren özel bir hastane kapısına kilit vurdu. Çalışanların verdiği bilgilere göre hastanedeki sıkıntılar 6 ay önce doktorların maaşlarının ödenmemesiyle başladı. Maddi sıkıntı zaman içinde daha da büyüdü. 3 ay önce çalışanlar da maaşlarını alamamaya başladı. Ve hastane hizmete kapandı. Yatan hastalar ile yoğun bakım ünitesinde bulunan hastalar 1-2 gün içerisinde diğer hastanelere nakil edildi. DHA