Sahte diploma iddialarına yanıt gecikmedi
Türkiye kamuoyunda son günlerde “sahte diploma” iddiaları üzerinden hedef alınan Uluslararası Balkan Üniversitesi, eski TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un adıyla gündeme geldi. Üniversitenin Şentop’a ait olduğu öne sürüldü, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.
Ancak Şentop, bu iddiaları sosyal medya hesabı üzerinden çok net ifadelerle yalanladı. Üniversiteyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirten Şentop, hukuki yollara başvurduğunu duyurdu.
"Benimle ilgisi yok, iftirayı ispat edin!"
Yaptığı açıklamada, söz konusu üniversitenin ne kendisine ne de ailesine ait olmadığını belirten Şentop, iddiaları "kötü niyetli bir kurgu" olarak nitelendirdi:
“Uluslararası Balkan Üniversitesi ile hiçbir organik, ticari veya yönetsel ilişkim yoktur. Bu üniversitenin sahibi olduğum iddiası tamamen iftiradır. Aksini iddia edenleri delil göstermeye davet ediyorum.”
Üniversitenin yapısını açıkladı
2006 yılında Makedonya’nın Üsküp kentinde kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin bir vakıf üniversitesi olduğunu vurgulayan Şentop, Türkiye ve Kuzey Makedonya'dan hayırseverlerin desteğiyle kurulduğunu, bireysel sahiplik gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirtti.
“Algı operasyonlarına alet oluyorum”
Şentop, sahte diploma iddialarının da üniversiteyle ilgili bilgisi olmayan kişilerce kasıtlı olarak gündeme getirildiğini savundu. Denklik işlemleri, devam zorunluluğu ve hukuk fakültelerinden mezun olanların Türkiye’de doğrudan mesleki faaliyette bulunamaması gibi detayları hatırlattı.
“Yurt dışında hukuk okuyan biri, Türkiye'de hâkimlik ya da savcılık yapamaz. Bu kişiler Türk hukuk sistemine dair fark derslerini tamamlamadan mesleğe başlayamaz.”
“Hodri meydan: Delil getiremeyen iftiracıdır!”
İddialar karşısında sert bir üslupla konuşan Şentop, “Benim adımı algı operasyonuna alet edenlerin kim olduğu bellidir. Hukuki süreci başlattım. Delil ortaya koyamayan herkes ahlaki ve hukuki olarak iftiracıdır” dedi.