Sivas’ta sanayi ortamında büyüyen Bozok isimli Kangal köpeği, düzenlenen Kangal Güzellik Yarışması’ndan birincilikle döndü. 25 günlükken sahiplenilen Bozok, yarışmaya katılmadan önceki temizlik süreciyle dikkat çekti.
Bozok'un sanayi hayatı
İsmail Demirkoparan tarafından sahiplenilen Bozok, sanayinin dinamik yapısında büyüdü ve zamanla çalıştığı iş yerinin maskotu haline geldi. Çalışanlar için neşe kaynağı olan Bozok, yarışma günü öncesinde titiz bir bakım sürecine tabi tutuldu. Sahibinin özenli hazırlığıyla tüylerinin temizlenmesi, onu podyuma hazır hale getirdi.
Birincilikle döndü
Güzellik yarışmasında 6-12 aylık kategoride mücadele eden Bozok, jüri tarafından birinci seçildi. İsmail Demirkoparan, "Bu yarışmaya katılırken çok büyük bir beklentimiz yoktu. Amacımız sadece Kangal ırkını tanıtmaktı, ancak Bozok'un birinciliği bizi oldukça mutlu etti" dedi. Demirkoparan, Bozok'un sanayi ortamında büyümesine rağmen, gösterdiği performansın duygusal bir bağ oluşturduğunu vurguladı.
İsmail Demirkoparan’ın ifadesine göre, Bozok zaman zaman iş yerinin farklı bölümlerinde gezinerek ekibe eşlik ediyor. Doğal yaşam tarzına uygun şekilde beslenen Bozok, vitamin ve protein ağırlıklı gıdalarla besleniyor ve dağ yürüyüşleri gibi doğal aktivitelerden mahrum bırakılmıyor.
Sonuç olarak, Bozok'un güzellik yarışmasındaki başarısı, sanayi ortamında yaşamasına rağmen onun potansiyelini göstermesi açısından anlamlı bir başarı hikayesini temsil ediyor.

SİVAS’TA 25 GÜNLÜKKEN SAHİPLENİLEN VE SANAYİ ORTAMINDA BÜYÜYEN ‘BOZOK’ İSİMLİ KANGAL KÖPEĞİ VE KÖPEĞİN SAHİBİ İSMAİL DEMİRKOPARAN YARIŞMADA KAZANDIKLARI KUPA VE MADALYALARI GÖSTERDİ.