İstanbul Sarıyer’deki bir alışveriş merkezinde, silahlı bir saldırı olayı gerçekleşti. Müşteri olarak bulunduğu AVM'de bir kişinin silahlı saldırısına uğrayarak yaralanması, alışveriş merkezindekilere korku dolu anlar yaşattı.
Olayın ardından hızla harekete geçen emniyet güçleri, azılı bir suçlu gibi hareket eden 16 yaşındaki şüpheliyi kıskıvrak yakaladı.
Kan donduran Diyalog: "Dövmen Çok Güzel Abi"
AVM'deki bir iş yerinde müşteri olarak bulunan 35 yaşındaki B.A., yanına yaklaşan bir gencin hedefi oldu. Görgü tanıkları ve elde edilen bilgilere göre, 16 yaşındaki E.T., saldırıyı gerçekleştirmeden hemen önce kurbanı B.A.’ya yaklaşarak "Dövmen çok güzel abi" dedi. Bu diyaloğun hemen ardından belindeki silaha sarılan çocuk yaştaki şüpheli, B.A.'ya ateş açarak kanlı eylemini gerçekleştirdi.
Sağlık Ekipleri ve Polis Alarmda
Silah seslerinin yükselmesiyle birlikte AVM'de büyük panik yaşandı. İhbar üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı B.A., ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneden alınan son bilgilere göre, kurşunların hedefi olan B.A.'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Suç Aletiyle Birlikte Yakalandı ve Tutuklandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtları ve saha çalışmaları neticesinde saldırganın kimliğini kısa sürede deşifre etti. E.T. (16) isimli çocuk şüpheli, polisin düzenlediği hızlı operasyonla kıskıvrak yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan aramalarda olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silaha ait fişekler ele geçirildi.