Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) son yapılan meclis toplantısında, iştiraklere ilişkin mali bilgilerin paylaşılmaması üzerine tartışmalar alevlendi. Meclis üyeleri Murat Ekşi ve Talip Kuriş, daha önce talep ettikleri bilanço ve mali bilgilerin kendilerine sunulmadığını belirterek yönetimi eleştirdi.
Meclis toplantısında gergin anlar
Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, SATSO’nun iştiraklerinin mali durumu hakkında bilgi verilmesi talep edildi. Meclis Üyesi Murat Ekşi, SATSO A.Ş. ve Doku Kültürü ile alakalı yapılması beklenen detaylı mali sunumun gerçekleştirilmeksizin toplantının devam ettiğini ifade etti. Ekşi, yönetimin şeffaflık konusunda eksiklikler yaşadığını vurgulayarak, şirketlerin kar veya zarar ettiğine dair bilgilere ulaşamadıklarını iletti.
Hesap verme sorumluluğu
Eski Meclis Başkanı Talip Kuriş ise yaptığı konuşmada, yönetimin meclise karşı olan sorumluluklarını hatırlattı. Meclisten yetki alan yönetimin hesap verme yükümlülüğünü yerine getirmediğini belirten Kuriş, bu durumun kurumsal yönetim ve şeffaflık ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı. "Siz burada seçilmiş bir meclis üyesini dikkate almak zorundasınız," diyen Kuriş, hesap vermekten kaçınan bir yönetim anlayışının kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.
Kuriş, ayrıca SATSO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı'na yönelik eleştirilerde bulunarak, daha önce talep ettiği bilanço bilgilerini almakta zorlandığını ifade etti. "Özellikle projelerin finansal bilgi eksikliklerine dikkat çekerek, nereden ve ne kadar kaynak sağlandığını sordu, bu bilgilerin açıklanmasının önemine vurgu yaptı.

SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA (SATSO) İŞTİRAKLERE İLİŞKİN MALİ BİLGİLERİN MECLİS ÜYELERİYLE PAYLAŞILMASI KONUSUNDA TARTIŞMA YAŞANDI. MECLİS ÜYELERİ MURAT EKŞİ VE TALİP KURİŞ, DAHA ÖNCE TALEP EDİLEN BİLANÇO VE MALİ BİLGİLERİN KENDİLERİNE SUNULMADIĞINI BELİRTEREK YÖNETİMİ ŞEFFAFLIK KONUSUNDA ELEŞTİRDİ.