İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “terör ve örgütlü suçlar” kapsamında yürütülen soruşturmalarda yeni gelişmeler yaşanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında çok sayıda ağır suçlama bulunurken, 7 isim için “terör örgütüne yardım” iddiasıyla soruşturma yürütülüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB’deki yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık ve terör örgütleriyle bağlantılı faaliyetlere ilişkin geniş çaplı soruşturmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticiliği", "suç örgütüne üye olma", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamaları yöneltiliyor.
Ayrıca İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve toplamda 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla da soruşturmalar devam ediyor.
Provokatif Paylaşımlar Takip Ediliyor!
Savcılık, gözaltına alınanlarla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlara şu ana kadar herhangi bir soruşturma açılmadığını duyurdu. Ancak halkı manipüle etmeye yönelik, suç unsuru taşıyabilecek paylaşımların titizlikle incelendiği ve gerekli hukuki adımların atılacağı bildirildi.
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran soruşturmalar, İBB yönetimi hakkında ciddi iddiaları gündeme getirirken, gelişmeler anbean takip ediliyor.