Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Trabzon Raylı Sistem Hattı Projesi’nde ilk harç 1 Eylül Salı günü atılıyor. Şehrin doğu ve batı yakasını birbirine entegre edecek proje, kent içi trafiği önemli ölçüde rahatlatmayı hedefliyor.
Akçaabat ile havalimanı arasında kesintisiz hat
Gelişen nüfus ve artan şehir içi ulaşım taleplerini karşılamak amacıyla planlanan hat, Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı Mahallesi'ndeki Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü önünden start alacak. Kent merkezinden geçerek Trabzon Havalimanı’nda son bulacak olan 16,2 kilometrelik güzergâh, Trabzon’un ana ulaşım omurgasını oluşturacak.
Proje kapsamında yolcular; Şehir Hastanesi, Trabzonspor Stadyumu, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Meydan Parkı, Forum AVM ve Otogar gibi yoğun olarak kullanılan 16 kritik noktaya tek bir hat üzerinden erişim sağlayabilecek.

Yolculuk süresi 26 dakikaya iniyor
Yüksek kapasiteli araçlarla hizmet vermesi planlanan hatta, 360 yolcu taşıma kapasitesine sahip modern taşıtlar kullanılacak. Akçaabat ile havalimanı arasındaki seyahat süresini 26 dakika 14 saniyeye düşürecek olan projenin, günlük ortalama 87 binin üzerinde yolcuya hizmet sunması bekleniyor. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte özellikle Ortahisar ve Akçaabat hattındaki trafik yoğunluğunun kalıcı olarak azalması öngörülüyor.