Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit yakınları ve gazilerin uzun süredir beklediği taleplere yönelik hazırlanan kapsamlı kanun teklifinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulacağını duyurdu. Göktaş, "Bütün şehit ailelerimize gerçekten müjde niteliğinde bir çalışma çıkacak ortaya" şeklinde konuştu.
Şehit yakınları ve gazilere vefa borcumuz var
Konuşmasında Göktaş, şehit yakınları ve gazilerin milletin emanetleri olduğunu belirterek, haklarını korumak amacıyla son 24 yıl içinde birçok düzenleme yaptıklarını vurguladı. "Özellikle 2013 yılında hayata geçirilen kapsamlı düzenlemeye ek olarak, son iki yıldır pek çok kurumla istişareler gerçekleştirildi," diyen Göktaş, yeni tasarının 12 maddeden çok daha kapsamlı olduğunu vurguladı.
Meclis’e sunulacak teklifin içeriği
Göktaş, teklifin, özellikle şehit anne-babaları ile gazilerin taleplerine yönelik düzenlemeleri kapsadığını ifade etti. "Bu hafta içerisinde inşallah AK Parti grubumuz Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber grubumuzu Meclis Başkanlığına sunacak. Görüşülmesini bekliyoruz," dedi. Ayrıca, şehit ve gazi yakınlarıyla sürekli iletişimde olduklarını ve her gün en az bir gazi ile şehit yakını ziyaret ettiklerini aktardı.
"Bu çalışma, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda şekillendi. Onların haklarını koruyan ve güçlendiren çok derin bir çalışmayı hayata geçirmiş olduk." diyen Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu sürecin her zaman destek bulduğunu belirtti.
İnsan hakları kampı ve gençlerin rolü
Kocaeli’deki İnsan Hakları Eğitim Kampı’na katılan Göktaş, burada gençlere yönelik pek çok projenin tanıtıldığını dile getirdi. Gençlerin dijital çağda vicdanın sesi olmaları gerektiğini vurgulayan Göktaş, aile değerlerinin önemine de dikkat çekti.
Kampın verimli geçtiğini ifade eden Göktaş, "Gençlerimize ailelerin öneminden ve evlilik kredilerinden bahsettik. Ayrıca gençlerin milli-manevi değerler çerçevesinde daha aktif olmaları gerektiğini düşündüğümüz projeleri paylaştık," açıklamalarında bulundu.

Bakan Göktaş: "Şehit ailelerimize ve gazilerimize müjde niteliğinde bir çalışma çıkacak"