İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem ŞEHİTLER TEPESİ TARTIŞMASI!

ŞEHİTLER TEPESİ TARTIŞMASI!

İdlib şehitlerinin ardından İstanbul'da ilk kez kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehitler tepesi boş kalmayacak” sözünü yinelendi. Erdoğan'ın bu açıklamasına Ankara'dan yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise “Halkımıza söz veriyorum. Millet İttifakı'nda şehitler tepesi boş kalacak” diye konuştu. Erdoğan'ı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Böyle bir günde bile derdi benim. Benden ne istiyorsun?” diye sordu

ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALMAYACAK” DİYEN ERDOĞAN'A, CHP LİDERİ, “İKTİDARIMIZDA ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALACAK” DİYE YANIT VERDİ

EVLATLARIMIZIN ACISI YÜREK DAĞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da milletvekilleriyle bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki toplantı sonrası konuşan Erdoğan, “Bu mücadelede şehit düşen her evladımızın acısı yüreğimizi dağlıyor. Bin yıldır bu topraklarımızı vatanımız kılmak için yürüttüğümüz mücadeleyi, verdiğimiz sayısız şehitler kervanına bunu da ilave etmemiz gerekiyor. Ve şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak” dedi. Rusya Lideri Putin'e de seslenen Erdoğan, “Dün Sayın Putin'e de söyledim, 'Sizin orada ne işiniz var. Eğer siz üs kuracaksanız üssü yine kurun ama şu anda orada siz, bizim önümüzden çekilin, bizi rejimle baş başa bırakın. Biz de rejimle gereğini yaparız'. Tabii ona da 'Biz çekildik' diyemiyorlar. Ve menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz” çağrısında bulundu.

ACI GÜNDE BARİ KAVGA ETMEYELİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, TBMM'de partisinin kapalı grup toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben buradan bütün milletime söz veriyorum; millet ittifakının iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmesini istemiyorum. 'Niçin oradayız?' diye defalarca söyledim. Yine söylüyorum. Yazık günah değil mi bu askerlerimize. Niçin savaşıyorlar? Türkiye'nin başına bu belayı niye açtınız arkadaş siz? Ben bunları şimdi konuştuğum için çok üzgünüm. Bari otur millete bir baş sağlığı dileyin kardeşim.” dedi. CHP Lideri, Erdoğan'ın basın açıklaması sırasında gülüp, şakalar yaptığını da belirterek, “Daha cenazeler defnedilmedi. Bu nasıl bir konuşma? Bu nasıl kahkaha. Derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen? Ya acı günde bari kavga etmeyelim” diye konuştu.