İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sel felaketinden etkilenenlerin borçlarına erteleme

Sel felaketinden etkilenenlerin borçlarına erteleme

Bakan Vedat Işıkhan’dan, Karadeniz’de farklı illerde yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşların borç ödemelerinin ertelenmesine ilişkin açıklama geldi.

Geçtiğimiz hafta Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalara başlandı. İlk olarak bölgedeki işverenlerle sigortalıları ilgilendiren bir gelişme duyuruldu.

Kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, selden etkilenen işverenlerin ve sigortalıların talep etmeleri halinde prim ödemelerinin 1 yıla kadar erteleneceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Batı Karadeniz'de yaşanan sel nedeniyle; bölgede faaliyet gösteren ve selden etkilenen işverenlerimiz ile sigortalılarımızın talep etmeleri halinde prim ödemelerini 1 yıla kadar erteliyoruz. Selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Prim ödemelerinin ertelemesiyle ilgili çalışmanın detayları henüz açıklanmadı.