İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sinan Ateş cinayeti davasında iki dosyayı birleştirme kararı

Sinan Ateş cinayeti davasında iki dosyayı birleştirme kararı

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5’inci Ceza Dairesi, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş öldürülmeden önce hakkındaki bazı bilgilerin temin edilmesine yönelik dava ile Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın birleştirilmesine karar verdi.

Sinan Ateş’e ilişkin bazı bilgileri öldürülmeden önce temin etmek, cinayetin ardından da olaya karışanların gizlenmesine yardımcı olmak gerekçesiyle kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlarından Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davası ile Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davası arasında olumsuz birleştirme uyuşmazlığı oluştuğu gerekçesiyle yargı yerinin belirlenmesi talebiyle dava dosyası Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5’inci Ceza Dairesi’ne gönderilmişti. 

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5’inci Ceza Dairesi, incelenen dosyaların içeriklerine, sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliğine, iddianamelerde olayların anlatılış biçimine ve suç tarihlerine göre her iki mahkemenin dava dosyaları arasında şahsi, hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle iki davanın birlikte yürütülmesinde zorunluluk görüldüğünden Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nin dava dosyası ile Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dava dosyalarının birleştirilmesine, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaların birleştirilmesine ve muvafakat verilmemesine ilişkin duruşma ara kararının kaldırılmasına, sanıklar hakkındaki yargılamanın Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi üzerinden yürütülmesine hükmetti.