Yeni Birlik Gazetesi Gündem Şişli’de sınav öncesi yanlış okulda panik yaşayan öğrenci, vatandaşların yardımıyla doğru okula ulaştı

Şişli’de sınav öncesi yanlış okulda panik yaşayan öğrenci, vatandaşların yardımıyla doğru okula ulaştı

Şişli’de LGS sınavı öncesi yanlış okula gelen bir öğrenci, çevredekilerin yardımıyla doğru okula zamanında yetişti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav öncesi Şişli’de öğrenciler ve aileler büyük bir heyecan yaşıyor.

Sınav günü, Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokuluna yanlışlıkla giden bir kız öğrenci, okulu karıştırdığını öğrenince panikleyerek gözyaşlarına boğuldu. Çevredeki veliler ve görevliler, öğrenciye yardımcı olmak için harekete geçti.

Sabah erken saatlerde sınav merkezlerine gelen çok sayıda öğrenci ve veli, üzerindeki beklentileri hissetti. Yanlış okulda olduğunu anlayan öğrencinin, yetişememe korkusuyla yaşadığı panik anları, çevredeki vatandaşlarla görevli kişiler tarafından desteklenerek aşıldı. Nişantaşı Nuri Akın Lisesinin sınav merkezi olduğu belirlenince, öğrenci, ailesinin ve görevlilerin yardımıyla hızlıca doğru okula ulaştırıldı.

O anlarda, ailelerden biri olan Rabia Bilgiç, "Kız öğrenci, yanlış okula gelmiş. Yan yatan okullar olduğu için karıştırmış ama hayat kurtarıcı bir yardımda bulunduk. Sonuçta o da bizim bir evladımız" şeklinde duygusal bir açıklama yaptı.

Aynı zamanda, sınav merkezleri önünde aşağı yukarı bir kalabalık olduğu gözlemlendi. Velilerin büyük bir heyecanla sınav sonuçlarını beklediği anlar dikkat çekti.

SINAVA GİRECEĞİ OKULU KARIŞTIRAN BİR ÖĞRENCİ, YANLIŞ OKULA GELİNCE GÖZYAŞLARINA...

SINAVA GİRECEĞİ OKULU KARIŞTIRAN BİR ÖĞRENCİ, YANLIŞ OKULA GELİNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU.

SINAVA GİRECEĞİ OKULU KARIŞTIRAN BİR ÖĞRENCİ, YANLIŞ OKULA GELİNCE GÖZYAŞLARINA...