İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sivas’tan İstanbul’a uzanan hayal: Bakan Ersoy’dan duygulandıran adım

Sivas’tan İstanbul’a uzanan hayal: Bakan Ersoy’dan duygulandıran adım

Sivas’ta çocukların kardan yaptığı Kız Kulesi sosyal medyada gündem oldu. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, çocukları İstanbul’da misafir ederek hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Sivas’ın Kızılelma köyünde çocukların kardan yaptıkları Kız Kulesi önünde çay içtikleri anlar, kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü. Yürek ısıtan görüntülerin ardından Mehmet Nuri Ersoy devreye girdi ve çocukları İstanbul’da ağırladı.

Hayal gücü ve emeğiyle takdir toplayan Adem Soylu ile yeğenleri Rasim Soylu, Badesu Soylu, İlyas Şahin ve İlker Şahin, iki gün boyunca İstanbul’u gezme fırsatı buldu.

Kız Kulesi’ne karşı çay hayali gerçek oldu

Çocuklar, Üsküdar’da Kız Kulesi’nin karşısında çay içti, ardından tarihi yapıyı gezdi. Program kapsamında Kız Kulesi Müzesi Müdürü Ali İlker Tepeköy, kulenin tarihçesi hakkında çocuklara bilgi verdi.

Gezinin ardından konuşan Bakan Ersoy, kardan yapılan Kız Kulesi fotoğraflarını sosyal medyada gördüklerini belirterek, “Gerçek Kız Kulesi’nin önünde çay içme hayallerini gerçekleştirmek istedik” dedi.

İstanbul’un simge yapıları gezildi

Program sadece Kız Kulesi ile sınırlı kalmadı. Çocuklar ayrıca:

  • Galata Kulesi
  • Atatürk Kültür Merkezi
  • Atlas 1948 Sineması

gibi İstanbul’un simge mekânlarını da ziyaret etti.

Bakan Ersoy, “Geleceğe miras bırakacağımız çocuklarımızın Anadolu’yu ve kültürel değerlerimizi tanıması için her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu da çok güzel bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

Kültürel miras vurgusu öne çıktı

Ersoy, Geleceğe Miras Projesi kapsamında Türkiye genelinde 260 noktada arkeolojik kazı yürütüldüğünü, çocukların ve gençlerin müze ve ören yerleriyle buluşturulduğunu hatırlattı. Ayrıca yeni başlatılan Yaşayan Miras Okulu projesinin, geleneksel sanatların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol üstleneceğini söyledi.