Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Türkiye, soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altında bulunuyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede düşerken, Karadeniz ve yüksek rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışı gözlemleniyor. Kıyı şeritlerinde ise karla karışık yağmur etkili oluyor.
Türkiye Genelinde Hava Sıcaklıkları Düşüyor
Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor ve önümüzdeki günlerde daha da düşüş gösterecek. İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili olurken, kıyı şeritlerinde yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor.
Kuvvetli Yağışlar Doğu ve Karadeniz’de
Bugün yağışlar ülke genelinde yaygın olacak. Özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’de kuvvetli kar ve sağanaklar görülecek. Sıcaklıklar kıyılarda 8-14 derece, iç kesimlerde -3 ile 5 derece arasında değişecek.
Soğuk Hava Perşembe Gününden İtibaren Artacak
Perşembe günü soğuk hava kütlesinin etkisi artacak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da kar yağışı devam ederken, batı kesimlerde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıkların 1-2 derece daha düşük olacağı ve birçok noktada sıfırın altına ineceği öngörülüyor.
Doğu ve Kuzeydoğuda Kar Yağışı Sürüyor
Cuma günü kar yağışı özellikle doğu ve kuzeydoğu kesimlerde devam edecek. İç bölgelerde hafif kar ve bulutlu hava, batı bölgelerde ise yağış azalacak. Yüksek rakımlarda sıcaklıklar -5 ile 0 derece civarında seyredecek.
Hafta Sonu Soğuk Hava Devam Edecek
Cumartesi günü soğuk hava etkisini sürdürecek. Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kar yağışı, iç kesimlerde parçalı bulutlu ve soğuk hava görülecek. Sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça altında olacak, gece değerleri birçok ilde -5 ile -10 dereceye yaklaşacak.
Pazar günü yağışların yer yer hafifleyerek devam etmesi bekleniyor. Soğuk hava kütlesi etkisini sürdürürken, Doğu ve iç kesimlerde kar, batı bölgelerde bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıkların genel olarak düşük kalacağı, normallerin 3-6 derece altında seyredeceği belirtiliyor.